Ministrul Sănătății, vizită fulger la Botoșani

Ministrul  Sănătății, Nelu Tătaru a vizitat sâmbătă,  Spitalul Judeţean Botoșani, însoţit de şefa DSP şi managerul unităţii, după care a mers la Prefectură, unde a avut o serie de discuţii cu cei doi, dar şi cu Cristian Roman, şeful de cabinet al Prefectului, subrepfetul Rodica Zelincă şi senatorul Costel Şoptică.

La plecare, Nelu Tătaru s-a declarat surprins plăcut de ce a găsit la Botoşani. „Vizita face parte din vizitele de lucru, pe care le fac în timpul săptămânii, iar weekend-ul îl las pentru zona Moldovei. Am vrut să văd capacitatea spitalului, capacitatea secţiei de Reanimare, adresabilitatea la Urgenţe. Spre lauda lor nu am găsit probleme. Am găsit un spital care a fost covid, acum gestionează şi noncovid. Am găsit o creştere a numărului de testări la Botoşani, dar nu este o surpriză. La Botoşani este o nouă conducere, care face treabă bună. Sperăm ca până la finalul pandemiei să meargă pe aceeaşi linie”, a spus Ministrul Nelu Tătaru.

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliței, susține că vizita ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, la Botoșani a avut ca scop verificarea modului în care este gestionată situația COVID-19 la Botoșani. „La Botoșani, situația o ținem deocamdată sub control. Sperăm să mergem așa mai departe având în vedere că am scăzut în clasamentul cu număr de pacienți COVID”, a declarat medicul Monica Adăscăliței.

Un număr de șapte botoșăneni au fost depistați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani. „Am luat la cunoştinţă de numărul de cazuri de la Botoşani, azi sunt şapte îmbolvăviri, din care trei sunt persoane care urmeau să plece în concediu„, a spus ministrul Nelu Tătaru.

Distribuire articol