Românii care intră în Italia ar putea să fie testaţi pentru COVID-19

Românii care intră în Italia ar putea să fie testaţi pentru COVID-19 chiar în aeroporturi şi aerogări. Familiile celor au îngrijitoare din România se tem de contaminările de import şi solicită reguli servere pentru toate persoanele care revin la muncă după vacanţele petrecute acasă.

Astfel, autorităţile din mai multe regiuni din Italia, inclusiv Lazio, din care face parte Roma, intenţionează să impună controale.

După ce două românce care au revenit la Roma cu un autocar de la Bacău, după 24 de ore de călătorie, au rezultat contaminate cu COVID-19, autorităţile regiunii Lazio, intenţionează să introducă testarea obligatorie a tuturor cetăţenilor care vin dinspre România, în autogări şi aeroporturi.

Cele două românce erau îngrijitoare şi reveneau după o vacanţă scurtă în ţară, la locurile lor de muncă, la doi bătrâni de care se ocupau.

Autorităţile italiene au început o anchetă epidemiologică pentru a găsi persoanele care au intrat în contact cu cele două femei şi care s-au întors recent din ţară, cu acelaşi autocar, pe traseul Bacău-Roma.

Conaţionalele noastre au fost puse în carantină.

Îngrijorarea autorităţilor este şi mai mare cu atât numai la Roma aterizează în fiecare zi câte 5-6 zboruri dinspre Bucureşti, Bacău, Suceava Cluj şi Timişoara.

Şi în nordul Italiei, în regiunile Piemonte, Veneto şi Friuli-Venezia Giulia, familiile care au în casă lucrători români solicită guvernului de la Romaă introducă măsuri faţă de aceste persoane care ar putea aduce virusul dinspre Balcani.

Guvernul de la Roma, în condiţiile în care România face parte din UE, nu poate însă să închidă şi să blocheze toate zborurile directe din şi înspre ţara noastră, ci doar să impună anumite controale faţă de pasageri.