Dosare penale la regimul rutier

Dosare penale la regimul rutier. Ieri,  în jurul orelor 01.05, patrula de poliție din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, în timp ce patrula pe strada Calea Unirii din Municipiul Suceava, a observat un autoturism care avea un mers sinuos.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Mun Suceava. Întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Ulterior șoferul  a fost condus la UPU Suceava, unde i s-au recoltat două probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

A fost întocmit proces verbal de constatare al infracțiunii flagrante pentru infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

 

La 31.07.2020, în jurul orei 17:00, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției mun. C-lung Moldovenesc Compartimentul Rutier, I.P.J. Suceava, în timp ce executa serviciul de monitorizare, supraveghere și control al traficului rutier pe raza de competență, a oprit pentru control pe str. Calea Transilvaniei din mun. C-lung Moldovenesc, autoturismul care circula din direcția com. Pojorâta -Vama.

Conducătorul auto a fost oprit regulamentar, iar în baza documentelor înmânate s-a constatat că este un bărbat de 46 de ani din mun. C-lung Moldovenesc.

Având în vedere că cel în cauză emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest.

Urmare a testării, a rezultat faptul că  prezentă o concentrație alcoolică de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

         Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.