Video/Protest în Berlin. Oamenii au ieșit în strădă să ceară ,,sfârșitul COVID-19,,

Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă nemulțumiți de măsurile restrictive luate în lupta cu cornavirusul.   Demonstrația a fost intitulată „Sfârșitul pandemiei: ziua libertății”. Protestatarii au dansat şi au cântat “We are free people!” (Suntem oameni liberi), în acordurile melodiei We Will Rock You a trupei Queen. Demonstraţii purtau pancarte pe care scria “Facem zgomot pentru că ne furaţi libertatea” şi “Gândiţi! Nu purtaţi mască”.  Pe pancarde se putea citi , de asemenea, „Suntem obligați să purtăm mașcti” și „Apărare naturală în loc de vaccinare”.

Potrivit Reuters, majoritatea protestarilor nu purta mască, unul dintre aceştia afirmând că masca reprezintă o măsură de “sclavie”.

1500 de agenţi de ordine au fost desfăşuraţi la această manifestaţie, iar autorităţile locale au anunţat că au depus plângere împotriva organizatorilor pentru nerespectarea “regulilor de igienă”.

La începutul acestei săptămâni, Lothar Wieler, președintele Institutului German Robert Koch pentru Supravegherea Sănătății, și-a exprimat alarma în cazurile în creștere,potrivit euronews.com. 

https://www.euronews.com/2020/08/01/protest-in-berlin-against-coronavirus-measures-as-cases-rise

sursa:foto: euronews.com