Bărbat din Gălănești, depistat băut la volan

Ieri,  în jurul orelor 01.30, în timp ce efectua activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, pe raza comunei Gălănești, pe drumul comunal Gălănești, un echipaj de poliție a efectuat semnale regulamentare de oprire a unui autovehiculul care se deplasa către centrul com. Gălănești,  iar conducătorul autoturismului s-a conformat şi a oprit autoturismul pe partea dreaptă a părţii carosabile.

Lucrătorii de poliţie au identificat la volanul autovehiculului un bărbat în vârstă de 25 de ani cu domiciliul în comuna Gălănești, sat Gălănești, care a înmânat lucrătorilor de poliţie actul de identitate, permisul de conducere şi documentele autoturismului.

Întrucât emana halena alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.73 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză urmează a se efectua cercetări cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.