O femeie din Râșca a adus pe lume gemeni în Ambulanță

Naștere inedită pentr o mămică din județul Suceava. O femeie din localitatea Râșca a adus pe lume doi copii chiar în Ambulanță. Totul s-a întâmplat vineri seara, în jurul orelor 19.00. Se pare că mama a simțit că se apropie momentul și a solicitat ajutor, prin serviciul de urgență, menționând că are sarcină gemelară.

,,Doua echipaje de ambulanta și o mămica tânără și curajoasa! Mulțumesc colegilor pentru frumoasa colaborare :
Asist. Ione Ionela, Asist. Mioara Tipau, Ambulantier Ștefan Ciprian și Tipau Catalin și nu în ultimul rand, mulțumesc dr.  Usruf Wajdy  pentru sfaturi!,, este mesajul  Emanuelei  Mercore Huțanu, medic coordonator la Stația de Ambulanță Fălticeni,

Chiar dacă spre Râșca au fost trimise două echipaje ale Ambulanței, unul de tip B, doar cu asistent medical și unul cu medic, cel din urmă preluând femeia de la domicili, bebelușii însă nu au mai avut răbdare ca mama lor să ajungă la spital și au ales să vină pe lume în ambulanță.  Mama, cât și nou-născuții au fost transportați inițial  la Maternitatea Spitalului Fălticeni iar apoi au fost transferați la secția de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean Suceava. 

Medicul Emanuela  Mercore Huțanu  a fost cea care a ajutat  tânăra mămică să aducă pe lume  cei doi gemeni prematuri.