Terasele nu se mai închid la ora 23.00 în Timișoara. Robu: Am fost indus în eroare de Guvern

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a luat decizia de a nu mai închide terasele la ora 23.00 și asta pentru că, susţine edilul, a fost ”indus în eroare” de textele emise de Guvern, la nivel naţional. Robu susține că textele vorbesc doar despre o recomandare de a închide terasele după ora 23.00, în timp ce, iniţial, a crezut că este obligaţie.

Așa că primarul Nicolae Robu s-a răzgândit, iar terasele din Timişoara vor rămâne deschise și după ora 23.00. Edilul expune într-un mesaj adresat locuitorilor orașului motivele pentru care a revenit asupra acestei decizii, dar anunță și care sunt regulile care rămân în continuare în vigoare pentru timișoreni în contextul pandemiei.

”STIMAŢI TIMIŞORENI, Având în vedere mesajele primite de la unii dintre dv, consider că se impun câteva clarificări: (1) Eu sunt împotriva obligativităţilor în campania anticovid NEFUNDAMENTATE LOGIC, cu alte cuvinte, care nu-mi inspiră încrederea că pot ajuta efectiv în lupta anticovid! Exemple: (1) Purtarea măştilor în aer liber în zone neaglomerate, zone în care oamenii nu ajung să stea “în contact” unii cu alţii, adică la distanţe mai mici de 1.5 metri, decât cât trec unii pe lângă alţii, eventual cât se opresc să se salute, să schimbe o vorbă, în orice caz, un timp de ordinul doar al câtorva minute

(2) Închiderea teraselor civilizate, cu mese distanţate, în care se respectă toate regulile anticovid, deci inclusiv interdicţia de a se sta în picioare, la ora 23.00. De pe această poziţie, îmi asum că, aşa cum a apărut în presă, eu sunt cel ce a cerut exceptarea de la obligativitatea purtării măştii, a zonei centrale de promenadă a oraşului (formată din Piaţa Victoriei şi Centrul Istoric), pe motiv că, în această zonă, chiar dacă e prezentă multă lume, oamenii sunt în mişcare şi se respectă distanţarea socială, ea neputând fi considerată SPAŢIU DESCHIS AGLOMERAT!

Am făcut-o în contextul în care nu este cunoscut niciun caz de îmbolnăvire la plimbare prin Piaţa Victoriei sau Centrul Istoric! Dacă în privinţa măştilor în Piaţa Victoriei şi Centrul Istoric am avut câştig de cauză, în privinţa orarului teraselor nu am mai avut, replicându-mi-se că nu se poate depăşi ora 23.00, pentru că s-a instituit această oră limită printr-o decizie naţională. Citind textele naţionale, am constatat că am fost indus în eroare, de la nivel naţional doar propunându-se asta, nu dispunându-se! Prin urmare, voi cere revenirea asupra deciziei de astăzi şi lăsarea lucrurilor în Timişoara aşa cum au fost!

PENTRU CĂ NU EXISTĂ NICIUN CAZ DE ÎMBOLNĂVIRE A CUIVA LA VREO TERASĂ DIN TIMIŞOARA DUPĂ ORA 23.00, CUM NU EXISTĂ NICI ÎNAINTE DE ORA 23.00! Cu respectarea exigenţelor logice, eficiente, oamenii trebuie să aibă posibilitatea să se relaxeze, să empatizeze, să socializeze -doar omul este fiinţă socială şi nu cred că îşi propune cineva să o transforme!-, nu să stea închişi în casă CÂND NU E CAZUL; când a fost cazul, am stat!!!

Precizez că poziţia mea faţă de cei ce nu respectă regulile, faţă de cei ce pun în pericol sănătatea semenilor este una necruţătoare! Nimeni n-are un astfel de drept! Vă reproduc în continuare art. 1 din hotărârea de astăzi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă: “Art. 1.