Aurel Bobu: Vânzările la încălțăminte au scăzut. Va trebui să reducem motoarele. Ce spune despre chiria la mall în perioada pandemiei

Fondatorul și proprietarul Fabricii de Încălțăminte ,,Marelbo,, Vicovu de Sus, Aurel Bobu a declarat că în perioada pandemiei vânzările la încălțăminte au scăzut și că va trebui  ,, să  reducem motoarele,,.  Având în vedere perioada în care se află România din luna martie, numărul clienților nu mai este același ca anul trecut deși, la  fabrica de încălțăminte se lucrează la aceeași capacitate de producție.  Societatea care are 60 de magazine în țară a reușit să vândă  online  destul de bine, românii comandând  de pe internet.

Aurel Bobu  este optimist și crede că agenții economici își vor reveni după ce vom scăpa de pandemia de coronavirus.

,,Am redeschis toate magazinele din țară. Într-adevăr au scăzut un pic vânzările, nu mai este cum a fost anul trecut. Făcând încă  o comparație cu ceea ce se întâmplă pot spune că  suntem mulțumiți. Lucrăm la fabrica , să zicem la capacitatea de producție  maximă, la fel ca în 2019. Probabil  va trebui să reducem  puțin motoarele  pentru că se vinde mai puțin decât ar trebui.  Nu se mai fac evenimente, nunți, nu mai merge lumea la biserică așa cum se mergea înainte de pandemie. Noi vindeam foarte bine, mai ales că aveam încălțăminte  elegantă, de ocazie dar suntem afectați pentru  că oamenii nu prea ies din casă. Cei mai în vârstă  evită. Am discutat cu oameni care nu au mai ieșit din curte de prin luna  martie . Dau ca exemplu magazinul de prezentare de la fabrica unde  vindeam foarte, foarte bine și cu preț de producător. Când  veneau turiști din toată România  în zonă, știau de noi și veneau și cumpărau încălțăminte. Acum din păcate  nu mai vin. Eu sunt însă un om optimist și cred că vom reveni,, a spus Aurel Bobu.

Încălțăminte de la nr 25 la nr 48

Fabrica de Încălțăminte Marelbo din Vicovu de Sus aproape că nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este de piața românească de ani buni. ,, Avem 60 de magazine, partea bună este că avem unde să  vindem .  Este foarte simplu să produci încălțăminte și oricare poate face asta, dar probelema este să poți vince ce produci. Avem magazinele noastre și încă un lucru Magazinul online unde s-a vândut foarte bine pe perioada pandemiei. Asta ne-a ajutat foarte mult. Și clienții care comandă pe internet știu că dacă nu sunt mulțumiți atunci pot merge la magazin să schimbe, să ia alt produs sau să primească banii înapoi.  Avem încălțămine de la numărul 25 până la numărul 48.  Ne adresăm tuturor vârstelor.  Vrem să mai deschidem magazine și în alte țări. Aveam deja parafate documente să deschidem în Ucraina dar a venit perioada aceasta și nu s-a putut. Am dat multă marfă în Germania dar am cerințe și în Spania. Apoi, Irlanda și Anglia,, a mai spus Aurel Bobu.

Mall-urile percep pe perioada pandemiei aceeași chirie chiar dacă magazinele au fost închise

Dacă mulți dintre cei care au dat spre chirie spații spre închiriere și au renegociat contractele pe perioada pandemiei nu același lucru au făcut cei care patronează Mall-urile. Aceștia nu au micșorat chiria și nu au acceptat o renegociere cu chiriașii care au avut magazinele închise și nu au făcut vânzări.

,,Cu Mall-urile avem o problemă și nu numai eu ci și alte persoane care au spații închiriate. A fost perioada când magazinele au fost închise și nu s-a vândut sau perioada când se vinde foarte puțin. Sunt niște contracte gândite de cei care patronează Mal-urile că nu ai o portiță de renegociere și trebuie să plătești chiar dacă a fost închis.De unde să le dau bani dacă nu am vândut?Sper ca până la urmă să există o negociere. Cred într-o negocire și ar trebui să mai reducem chiria. Să fie un preț adaptat la piață. Dar sperăm să scăpăm de acest virus.  Cea mai dificilă este perioada de acum. Nu m-am confruntat cu așa ceva,, a arătat Aurel Bobu.

Aurel Bobu este fondatorul  una dintre cele mai mari fabrici de incaltaminte din Romania, care produce inca din 1984 incaltaminte si curele din piele naturala.

Desi in prezent este detinatorul uneia dintre cele mai mari fabrici de incaltaminte din Romania, a pornit de jos ca antreprenor la inceput de drum, intr-un sat necunoscut, Vicovu de Sus, localitate devenită între timp oraș.

Povestea lui de succes poate fi considerata demna de predat la scolile de antreprenoriat. Aurel Bobu este unul dintre cei mai interesanti autodidacti din Romania. A pornit de la o scoala profesionala si de la un atelier friguros, amenajat in grajdul casei și a ajuns la o fabrică de încălțăminte cu 700 de salariați.