ACTUALITATESOCIAL

Cine sunt oamenii din spatele Asocierii Search Corporation SRL – Egis România care vor realiza studiul de fezabilitate pentru Drumul Expres Pașcani-Siret

Asocierea Search Corporation SRL – Egis România va realiza studiul de fezabilitate și proiectul de execuție  pentru DRUMUL EXPRES Pașcani-Suceava dar și pentru Drumul Expres Bacău-Piatra Neamț. În ianuarie  2020, CNAIR anunța ca asocierea Search Corporation SRL – Egis România va realiza studiul de fezabilitate pentru construirea drumului expres Bacău – Piatra Neamț, valoarea contractului finanţat din fonduri europene nerambursabile fiind de 8,924 milioane de lei fără TVA.

Din asociarea pentru Drumul Expres Pașcani-Suceava  suma care va intra în posesia firmelor asociate SEARCH CORPORATION SRL – EGIS INTERNATIONAL SAS – EGIS     ROMANIA S.A.,este de 11.721.430,96 Lei fără TVA,arată într-un comunicat de presă CNAIR astăzi, 6 august 2020.

La o simplă căutare pe internet, aflăm și cine sunt oamenii în spatele acestor firme care sunt abonate la banii publici și care,deși au fost sub lupa DNA se pare că au scăpat basma curată.

Clotilde Armand a fost director la  Egis România SA și Egis International SA Franța Sucursala București

Profit.ro arata în 2017, că fostul vicepreședinte al USR, în prezent membru în Biroul Național al partidului și consilier local la Primăria sectorului 1 al Capitalei,  Clotilde Armand a părăsit în ultima parte a lunii martie  2017, postul de director general al subsidiarei locale a grupului francez de proiectare, inginerie și consultanță în construcții Egis, supervizorul lucrărilor la autostrada Transilvania, fiind numită director de dezvoltare al companiei-mamă pentru Europa de Est.

Grupul francez de proiectare, inginerie și consultanță în construcții Egis își desfășoară activitatea în România prin intermediul a două firme, Egis România SA și Egis International SA Franța Sucursala București.

Noul director general al Egis România, Alain de Penfentenyo, în vârstă de 65 de ani, a preluat încă din ianuarie anul acesta, dinainte să fie numit în poziția respectivă, managementul operațiunilor Egis de supervizare a lucrărilor la autostrada Transilvania.Ultimul job al noului director general al Egis România, Alain de Penfentenyo, înainte de a veni la București, a fost cel de director de proiect al Egis în Algeria, poziție din care, începând din 2014, s-a ocupat de lucrările la autostrada algeriană cu 6 benzi Est-Vest, proiect în valoare totală de 13 miliarde dolari demarat în 2006 menit să conecteze rutier Marocul cu Tunisia, una dintre cele mai mari și mai costisitoare lucrări de infrastructură din lume. Proiectul a fost marcat și de un mare scandal de corupție. În 2015, 14 persoane, oficiali guvernamentali și oameni de afaceri algerieni, au fost condamnați la închisoare pentru luare de mită și trafic de influență în legătură cu lucrările la autostradă, iar 7 companii din China, Canada, Spania, Elveția și Japonia au fost amendate.

 

Americanul  Mihai Stanciu sau Michael Stanciu care se declară un pensticostal evlavios

 

„L-am primit definitiv pe Iisus în inima mea. Porunca Lui era clară: „Michael, du-te înapoi şi fă ceva pentru ţară!”. Cum ajunsesem inginer de construcţii civile, m-am gândit la drumuri. Ştiam în ce hal le lăsasem în 1979, aşa că am abandonat slujba, casa de lux din zona rezidenţiala, jeep-urile şi toate visurile legate de America şi am aterizat la Bucuresti. Încercasem să devin american, dar nu reuşisem să ajung decât un… ro-merican, întrucât sângele apă nu se face. Împreună cu socrul meu am pus bazele firmei Search Corporation şi am trecut la treabă. Secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor de atunci, Alexandru Dobre, ne-a primit cu toata amabilitatea. Visa şi dumnealui, ca şi noi, la zile mai bune. Am semnat protocoale şi am angajat primii trei ingineri. Vedeam deja două tronsoane de autostradă terminate până la ora asta: Sibiu – Deva şi Bucureşti – Brasov”, povestea Michael Stanciu.

Michael Stanciu se identifica ca un evlavios penticostal, conectat direct cu Dumnezeu. Dupa profil posibil placa turnanta pentru transferuri financiare-vezi scandalul de mita din Chicago: FBI a arestat, in cadrul operatiunii „Escrocii”, 15 persoane care faceau parte dintr-o grupare formata in majoritate din romani si angajati ai Primariei din Chicago. Un pastor penticostal, un finantator al guvernatorului de Illinois si al primarului din Chicago si niste romani care aveau afaceri in constructii sint acuzati ca ar fi dat mita unor functionari ai Primariei Chicago. Miliardarilor romani penticostali din Chicago, condusi de Petru Cladovan, John Ionel Capilnas, Mike Baban, Virgil si Mircea Tiran, Beni Garneata, Teofil Scorte – unii dintre ei arestati deja la 21 Mai a.c. – li s-au adaugat, in ultimii 15 ani, alti citiva mari afaceristi fara niciun Dumnezeu, ce fac naveta intre Romania si SUA, arata gazetadecluj.ro.
SC Search Corporation a câştigat la Cluj-Napoca contractul pentru realizarea unui studiu privitor la fluidizarea traficului din centrul oraşul (unda verde, n.red) pentru care firma lui Stanciu a primit peste 900.000 lei (fără TVA). Acesta nu este primul contract obţinut de Search Corporation, societatea primind în 2005 peste un milion de lei pentru realizarea altui studiu asupra traficului clujean. De numele lui Stanciu se leagă şi studiul de fezabiliate pentru realizarea Autostrăzii Transilvania. Firma Search Corporation colaboreaza cu firma Primacons (condusa de Stanciu prin noua lui sotie), firma la care este angajata si nepoata lui Emil Boc,aratau jurnaliștii de la cotidianul.ro.

Mihai Stanciu, sau Michael Stanciu, este un afacerist care apare sub ambele nume in firme care se adapa din banii publici. Doua dintre acestea, Search Corporation SRL si Primacons Group SRL, s-au asociat pentru a face fata concurentei la licitatia pentru un contract de consultanta identic cu cel castigat de Metroul SA si Systra, dar a carui valoare este mai mica, numai 65,75 miliarde de lei vechi.

Fişă româno-americană pentru Search Corporation

Search Corporation SRL a luat fiinţă la data de 26 august 2001, având în prezent un capital social subscris şi vărsat în valoare de 15.500.000 lei, din care 13.311.489,95 lei, respectiv 724.824,1 dolari SUA, din care total aport în natură de 739.794,30 lei. Obiectul principal de activitate al firmei îl reprezintă „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea”. SC Search Corporation SRL are un unic sociat persoană juridică, respectiv compania Search AVG. INC, cu sediul în Oklahoma, SUA, iar firma din Bucureşti este administrată, pe o perioadă de 99 de ani, de către societatea Search A.V.G. International Inc., cu sediul în Wilmington County of New Castle, SUA, reprezentată de Michael Mihai Stanciu, născut la data de 23 septembrie 1957 în Bucureşti.

Search Corporation SRL deţine o cotă de 10% din acţiuni în cadrul firmei Astrada Development SRL, societate care se ocupă cu lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor, în cadrul căreia mai deţin acţiuni Strabag AG, cu sediul în Austria (70%), şi Egis Projects SA, cu sediul în Franţa (20%). Search Corporation mai deţine 92% din acţiuni în cadrul firmei Search Invest SRL, care se ocupă cu lucrări de construcţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. În această companie mai deţine 8% din acţiuni firma Ecoterra SRL Bucureşti,potrivit cotidianul.ro.

Michael Stanciu a fost mai intai promovat de fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, apoi luat in brate de liberali, fiind un apropiat a lui Ludovic Orban. El a avut o relatie speciala cu mai toti primarii Bucurestiului, inclusiv cu Traian Basescu, Adriean Videanu, Sorin Oprescu, dar si cu edilul Constantei, Radu Mazare.

De asemenea, el a intretinut o buna comunicare cu sefii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri. Aceste contacte la cel mai mare nivel in Romania, dar si in SUA, a ajutat SC Search Corporation sa asigure consultanta pentru proiectarea autostrazii Bechel, pentru care a incasat peste 1 milion de euro.

Insa, erorile facute de societate au determinat partea romaneasca sa rezilieze contractul cu firma lui Stanciu. Desi autoritatile au constat deficienta in activitatea SC Search Corporation, Compania Nationala de Autostrazi a aranjat licitatiile pentru ca aceasta firma sa castige alte contracte pentru asigurarea consultatei la centura Bucurestiului, dar si la numeroase drumuri judetene din toate zonele tarii.

De asemenea, SC Search Corporation a primit contracte pentru asigurarea consultantei unor proiecte de fluidizare a traficului in Cluj Napoca sau de deblocare a arterelor din centrul Constantei, potrivit ancheteonline.ro.