PRIMAR, candidat succesiv la două primării! Cum își bate joc un individ traseist de botoșăneni

Primar comunei Cristești, Lucian Borfotină  își bate joc de botoșăneni dar și de autorități. Mai mult, prefectul județului  Botoșani pare însă a-l acoperi, la fel cum o fac și cei care l-au promovat pe listele pentru alegerile locale. Cum au ajuns persoane fără scrupule să reprezinte comunități locale doar urmărindu-și interesul nu mai este parcă o noutate pentru nimeni. Indivizi care nu au făcut nimic pentru localitățile pe care le conduc se plimbă de la un partid la altul fără niciun pic de caracter și demnitate.

Curios este că până acum reprezentantul Guvernului în teritoriu respectiv prefectul județului Botoșani nu a luat nicio măsură .

Borfină a fost ales primar al comunei Cristești  pe listele PSD iar în luna decembrie  2019 a trecut la ALDE. Culmea ce a gândit  individul cu pricina deși, ar fi trebuit să își piardă manadatul de edil,își anunța tot atunci ,candidatura la funcția de primar municipal la Botoșani, apoi apare drept candidat pentru un nou mandat la primăria din localitate pe listele PNL.


În tot acest timp, în ciuda legii care spune că primarii care pleacă de la un partid la altul pierd mandatul, rămâne în funcția de primar.
Prefectul județului, Ministerul de Interne și Guvernul României spun că omul își poate vedea liniștit de treabă, pentru că… secretariatul comunei nu a notificat Instituția Prefectului cu privire la trecerea sa dintr-un partid în altul (altele). Deci nu poate fi revocat. Dar și secretarul comunei s-ar putea alege cu dosar penal pentru că nu își exercită atribuțiile de serviciu.
Filialele locale ale PSD, ALDE și PNL nu au nicio problemă cu acestă situatie și protejează traseistul politic.

 În decembrie 209, Lucian Borfotină, a părăsit partidul care l-a propulsat, PSD, și a intrat în ALDE. Atunci acesta a anunțat că va candida la Primăria Municipiului Botoșani, din postura de lider local al acelui partid.

În conformitate cu OUG 57/2019, art. 160 alin. (1), primarul care demisionează din partidul pe listele căruia a fost ales pierde mandatul de primar înainte de expirarea sa de drept. De ce nu a fost demis din funcție acest individ care își bate joc de botoșăneni este de neînțeles.

 

 

Distribuire articol