Părintele Alexandru Argatu de la Mănăstirea Boroaia a plecat la Ceruri

Părintele Alexandru Argatu, de 75 de ani, de la Mănăstirea Boroaia, preot cu viață sfântă, liturghisitor de taină, rugător pentru mii de oameni, haiduc al credinței, ctitor de mănăstire și de zeci de Biserici, fiu de sfânt, a plecat la ceruri să îi spună lui Dumnezeu despre durerea poporului român.

Parintele Alexandru,   fiul  duhovnicului Ilarion Argatu, este printre putinii preoti care, de ani buni, in fiecare vineri, tinea slujba de la miezul noptii, numita si “rugaciunea de aur”. Ritualul este extrem de dificil si cere nu numai o rezistenta fizica, ci mai ales o pregatire psihica remarcabila. Programul slujbei incepe vineri seara, la ora 22.00, iar rugaciunile care se spun atunci cand se oficiaza slujba si Taina Sfantului Maslu necesita o concentrare maxima. A face ani la rand acest lucru, la miezul noptii, este istovitor pentru foarte multi preoti. Mai ales ca acest lucru trebuie facut pe nemancate, vreme de trei-patru ore, dupa care trebuie facuta o slujba dimineata de la 6 la 7.

Astăzi,  în timp ce se afla la volanul unui autoturism în Onișcani, județul Bacău, preotul Alexandru Argatu a ieșit cu mașina din carosabil, a lovit un stâlp, după care a ajuns și s-a răsturnat într-un lan de porumb.

Dumnezeu să-l așeze în soborul Liturghiei cerurilor!

 

Distribuire articol