Asistenţii medicali comunitari au fost dotaţi cu truse medicale de urgenţă

Judeţul Suceava este primul judeţ în care asistenţii medicali comunitari au fost dotaţi cu truse medicale de urgenţă.

Pentru locuitorii aflaţi în stare de vulnerabilitate cu domiciliul în mediul rural, din 65 localitaţi cu asistenţă medicala comunitară au fost distribuite, de către asistenţii medicali comunitari, 1000 de pachete conținând materiale de protectie si dezinfectanti.

Asistenţii medicali comunitari au primit materiale de protectie ( măşti, mănuşi, viziere ), dezinfectanţi (alcool sanitar, gel dezinfectant), un număr de 40 asistenţi medicali comunitari vor fi dotaţi cu truse medicale de urgenţă echipate, in valoare de 56 000 RON.

În judeţul Suceava îşi desfăşoară activitatea un număr de 70 asistenţi medicali comunitari şi 5 mediatori sanitari în 68 de localităţi.

Acțiunea se desfășoară în cadrul proiectului SARS- COV-2 Toolbox, program suport pentru asistență medicală comunitară, respectiv populația vulnerabilă deservită în contextul pandemiei, în județul Suceava, derulat de o asociație non-guvernamentală formată din persoane interesate de cercetare interdisciplinară în domeniul hepatologie din Cluj-Napoca.

Distribuire articol