ACTUALITATESOCIAL

Foto/Complexul BTT a ajuns o ruină. Niciun politician nu vorbește de fosta stațiune a tineretului. S-a ales praful

Complexul BTT din Câmpulung Moldovenesc, a ajuns o ruină. Niciun politician nu vorbește de fosta stațiune a tineretului de parcă nici nu a existat. Oamenii aleși să conducă județul de-a lungul anilor nu au făcut niciun proiect prin care acest complex care era mândria zonei să nu fie lăsat de izbeliște. De fiecare dată cei care se află în Parlament uită că trebuie să facă ceva și pentru comunitățile locale nu doar pentru interes propriu.
Zona a ajuns dezolantă și imaginile devin șocante. Pe hotel cresc deja mesteceni.  Să te lauzi tu politician de câteva mandate doar cu câteva bucăți de drum modernizat sau că ai făcut investiții în spital. Aici se învârt investițiile în județ. Cristinel Vasilcău din Suceava a vizitat zilele trecute acest loc și ca orice alt om care a trăit vremurile când aici era perla tineretului i-au dat lacrimile. Aici chiar Nicușor Ceușescu venea să se relaxeze. Ce a ajuns astăzi este de neimaginat.
Din BTT au mai rămas doar praful și amintirile
,,Vă mai aduceți aminte de BTTdin  Câmpulung Moldovenesc ori ,,Banii Trebuiesc Terminați,, cum spunea regretatul Cristian Țopescu la ,,Serbările Zăpezii,,  tot de aici de prin anii 84-85? Da ,stațiunea aia a tineretului care avea discoteca de la ciupercă ,discoteca aia printre cele mai frumoase din țară și care ne-a încântat tinerețile? Cu piscina ei frumoasă,cu popicăria și cu atmosfera aia unică a BUCURIEI-TURISMULUI ȘI TINEREȚII? Ei bine trecând azi pe acolo după mulți ani spectacolul este șocant. Totul este în paragină,distrus.plin de bălării ,moloz și te doare sufletul la ceea ce vezi și faci comparație cu ce era odată aici la BTT-stațiune dragă și fiului fostului ex-președinte comunist,Nicușor Ceaușescu.
Singurul loc unde mai poți servi ceva este o micuță terasă din curtea fostului complex și de unde cu un pahar de bere în față privești din nou cu amărăciune la dezastrul capitalismului sălbatic. Ciuperca unde era discoteca este în paragină și nu crezi că acolo câdva era centrul distracției tinerilor țării și unde pe acorduri de blues și aburiți de un Havana club ori Martini s-au înfiripat multe povești de iubire tinerească. Piscina este și ea goală și hâdă și întregește tabloul dezolant al urâciunii fostului complex. Popicăria și clădirea unde era vestitul bar sunt și ele o ruină la fel ca și noul hotel proiectat să se ridice și rămas la stadiu de ghetou. Funcțional mai este doar hotelul dar care în atâta părăsală pare straniu și nu știu cine ar mai avea curaj să se cazeze aici și să-l prindă noaptea printre ruinile din jur. BTT Câmpulung este o pată de rușine a capitalismului sălbatic și a celora care acum au în proprietate clădirile fostului complex. Since,cred că acest complex ar trebui naționalizat și încredințat unor investitori serioși care să-i redea gloria de odinioară. Știu că juridic este greu să contești dreptul d eproprietate dar legea în hățișurile ei are multe chichițe care pot fi exploatate.
Să nu uităm că BTT a fost un obiectiv turistic de interes național și aici s-ar putea forța cred puțin legea cu expropierea ori naționalizarea,dar trebuie doar voință a autorităților statului,voință care nu prea este , din păcate. Personal am prins acea glorie a stațiunii, frumoasă și primitoare și cu discoteca de la ciupercă și care era visul tinerilor din anii 80 să prindă un loc în weekend ori vacanțe și să poată dansa în ea.
Doar la intrare se înfiripă acum construcția unei unități de alimentație publică Casa Dacilor și Casa VIP și care poate când or să fie gata or să mai dea puțină viață complexului turistic. Pleci de la BTT cu un gust amar, cu ură pe societatea și patronii care au distrus această perlă a turismului românesc și nu crezi că o să mai prinzi cât ești în viață gloria de altă dată a BTT Câmpulung Moldovenesc și a discotecii de  neuitat de la ciupercă. Și ca să întărească aerul bătrânesc al stațiunii la intrare pe o băncuță doi bătrâni jucau moșnegește table. Din BTT au mai rămas doar praful și amintirile. Amintiri ale unei tinerețe frumoase și care acum pare un vis care nu a fost visat niciodată!,,