Mopedist din Bănești, fără permis de conducere

Sâmbătă, la  ora 18. 30, patrula de poliţie din cadrul  SPR 2 Ipoteşti, a fost sesizată prin SNUAU 112  că la ieșirea din Bănești spre Fântânele s-a produs un accident rutier cu victimă. C.D. , în timp ce se deplasa cu autoturismul proprietate personală, marca Hyundai pe DJ 290 pe direcția Bănești-Fântânele, la intersecția cu drumul denumit popular ,,drumul Hălții,, a fost izbit din spate de către un moped de culoare albastră. Mopedistul,de 22 ani, localnic, care a refuzat să se deplaseze la spital cu ambulanța sosită la fața locului, declarând pe propria răspundere că nu necesită îngrijiri medicale.

Mopedistul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat. Mai mult, acesta emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto  a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După testarea cu aparatul etilotest, s-a procedat la conducerea  mopedistului  la Spitalul Judeţean Suceava – Unitatea Primiri Urgenţe unde în aplicarea prevederilor art. 190 C.pr. pen., i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și, ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Distribuire articol