Cutremur în justiția suceveană. Cine sunt procurorii care râvnesc la funcții. CSM a scos la concurs funcțiile de conducere de la Parchetul Curții de Apel Suceava dar și de la Parchetele Tribunalului și Judecătoriei Suceava, Rădăuți dar și din structurile din Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Gura Humorului

Este cutremur în justiția suceveană după ce mai multe posturi au fost declarate vacante.  Consiliul Superior al Magistraturii a vacantat funcțiile de conducere de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava dar și ale Parchetelor de pe lângă Tribunalul și Judecătoria Suceava. La concurs au fost scoase funcțiile de conducere și de la Parchetele de pe lângă Judecătoriile Câmpulung Moldovenec, Rădăuți, Vatra Dornei și Gura Humorului.  Cinci funcții de conducere au fost declarante vacante de la 15 iulie 2020 iar două urmează să fie declarate vacante începând cu 1 ianuarie 2021.

Au fost scoase la concurs funcțiile de procuror general  la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, funcție ce a fost ocupată de Daniela Iuliana Lămășanu, funcția de prim procuror la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Suceava ce era ocupată de Lucian Stănescu, : prim procuoror adjunct la Parchetul de pe lângă  Judecătoria Suceava; prim procuror-Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți; prim procuror -Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

Vacant este și postul de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. De la începutul anului viitor, vor fi declarate vacante funcțiile de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei și  Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

CSM a publicat pe 26 august 2020,  lista cu candidații procurori care  s-au înscris la concurs și care  îndeplinesc condițiile legale de participare la concursul/examenul pentru numirea în funcțiile  de conducere la Parchetele de pe lângă Judecătorii, Tribunale și Curți de Apel din perioada 20 iulie-14 octombrie 2020ș

CSM a făcut  o precizare ca notă și anume că potrivit articolului 12 ,alineat 2 din Regulamentul pribind numirea în funcții de conducere a procurorilor și revocarea din acste funcții,aprobat în plenul CSM nr 219/2020, pot formula cotestații în termen de 24 de ore de la publicarea listelor, la Consiliul Superior al Magistraturii.

Pentru funcția de prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a râvnit procurorul  Cristina Ciornei care ocupa funcția de șef al Secției Urmărire  Penale a Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava,căreia îi fusese prelungit mandatul cu încă 6 luni la conducerea acestei secții tot de CSM începând cu 17 iulie 2020.

Aceasta a fost declarata admisă de Consiliul Superior al Magistraturii în ce privește îndeplinirea condițiilor de încriere la concurs. Trebuie făcută precizarea că cei rămași în concurs nu au niciun contracandidat.

CSM a scos la concus funcțiile de conducere la Parchetul Curții de Apel Suceava dar și de la Parchetele Tribunalului și Judecătoriei Suceava, Rădăuți dar și din structurile din Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Gura Humorului

Procurorul Jaba Cristian Lăcrimioara va fi noul prim procuror al   Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți dacă va trece de concurs. Prim procurorul Zaharia  de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți s-a pensionat deși, ocupase  funcția și la cei  66 de ani. Cătălin Chiociu a fost declarat admis pentru funcția de prim procuror al Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava și are toate șansele să fie pe post.

Procurorul general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, Arbureanu Liliana a fost declarat admis de CSM pentru funcția de procuror general  al Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

La concurs s-a înscris și prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Lucian Stănescu însă a fost declarat respins de neîndeplinirea condiției articolului 50,alineat 3  din Legea 303/2004 coroborat cu articolul 6, alineat 1 din Legea privind numirea în funcțiile de conducerea a procurorilor.

Calendarul-detaliat-al-concursului_examenului_2020-07-20

 

 

 

 

 

 

Distribuire articol