În prima jumătate de oră, parcare gratuită la Spitalul Judeţean Suceava. Pe perioada stării de urgență taxa a fost suspendată

Vizitatorii Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul „Ioan cel Nou” Suceava nu vor fi taxaţi pentru primele 30 de minute în creţ şi vor lăsa autoturismele în parcările cu plată. Aşa prevede un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Suceava, potrivit căruia abonamentul de parcare pentru personalul angajat al unităţii spitaliceşti se modifică de la 100 de lei de persoană şi lună la 80 de lei de persoană şi lună.

Propunerea de modificare şi completare  a taxelor pe anul 2020 a venit din partea sindicatelor „Sanitas” şi „Solidaritatea sanitară”, invocat fiind şi faptul că salariaţii altor instituţii publice nu plătesc pentru parcarea autoturismelor la locul de muncă.

Propunerile de modificare şi completare a  taxelor de parcare au fost analizate şi aprobate de Comitetul Director al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ion cel Nou” Suceava, accent punându-se pe suma cu care ar putea fi reduse acestea, astfel încât cu banii încasaţi să fie acoperite, în continuare, cheltuielile cu întreţinerea spaţiilor de parcare.

  • Taxa de parcare de 5 lei pe oră a fost percepută începând din urmă cu exact 2 ani

Aşa după cum am precizat şi anterior, reducerea valorii abonamentului a fost solicitată de sindicatele „Sanitas” şi „Solidaritatea Sanitară”, acesta din urmă considerând că taxa este una discriminatorie, din moment ce nu este aplicată şi salariaţilor altor instituţii publice din municipiul Suceava. „Sanitas” a invocat faptul că, în ţară, tariful lunar nu este mai mare de 50 de lei, menţinerea unui nivel mărit al acestuia implicând – în opinia sindicaliştilor – utilizarea de către cadrele medicale a transportului în comun, ceea ce, în contextul epidemiologic actual, ar reprezenta un factor de risc.

Aplicarea taxei de parcare la Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ion cel Nou” Suceava a fost suspendată la momentul declarării stării de urgenţă cauzată de răspândirea infecţiei cu SARS-CoV-2.  Taxa de parcare a fost aprobată de deliberativului judeţean în august 2018, pentru prima oră achitându-se 5 lei, iar pentru fiecare oră în plus câte 1 leu.

Distribuire articol