Video/Olărean a participat la Maratonul Nordului Teioasa Trail de la Botoșani. Vrea să organizeze o competiție similară în Rădăuți

Fostul primar al municipiului Rădăuți, Aurel Olărean a câștigat locul II la Maratonul Nordului  Teiaosa Trail de la Darabani din județul Botoșani.

Fostul edil vrea să organizeze  competiții similare în Rădăuți dar și în zona Rădăuți. La concursul sportiv de alergare, Olărean  a participat duminică, 30 august,  pentru a treia oară. La primele două ediții a ocupat locul II la categoria de vârstă la care s-a înscris în concurs. Și în acest an, Aure Olărean a obținut tot locul II

,,A fost un traseu dificil în acest an. Mult mai greu ca anii trecuți.  În cazul în care în care voi ajunge primar voi organiza astfel de competiții și în Rădăuți și zona noastră.Încurajez tinerii să facă spot și să alerge în natură,, spune Olărean.

MN Teioasa Trail este un concurs de alergare trail, marca Maratonul Nordului. A început ca mijloc de promovare a practicării acestui tip de alergare în rândul localnicilor și din nevoia de a avea un concurs trail în nordul extrem al României.
Competiția s-a bucurat de popularitate încă de la prima ediție și a făcut trecerea la semimaraton. În viitor, vom avea cu siguranță și proba de maraton.
Se adresează atât profesioniștilor cât și amatorilor, încurajând mișcarea în aer liber, respectul și grija față de mediul înconjurător.
Promovează turismul sportiv și propune un weekend activ în nordul extrem al țării. Darabani este locul central al festivalului Zilele Nordului și cel mai nordic oraș din țară.