Tragedie. Băiat, de 12 ani, înecat în pârâul POZEN

 Tragedie. Băiat, de 12 ani, , înceat în pârâul ”Pozen” . Totul s-a întâmplat sâmbătă după-amiază, O femeia a sesizat la  112, faptul că o persoană s-a înecat în apă, pe raza satului Măneuți, comuna Frătăuții Vechi.

Echipajul de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești s-a deplasat la fața locului, unde a constatat că minorul în vârstă de 12 ani, Iulian,  venise la scăldat pe pârâul ”Pozen” și aici la un moment dat, după ce s-a scufundat sub apă, nu a mai revenit la suprafață o perioadă de timp, fiind semnalat posibilul înec al acestuia prin SNUAU 112.

Echipajul de pe ambulanță sosit la fața locului încearcă resuscitarea acestuia, iar echipa operativă constituită continuă cercetările pentru stabilirea modului de producere al evenimentului.

Oamenii legii au aflat că sâmbătă, în jurul orei 16.30, tatăl,  din Rădăuți a plecat de la locuința de domiciliu, împreună cu fii săi, unul de 30 de ani ,iar celălalt de 12 ani,  la scăldat pe raza satului Măneuți, în zona râului denumită popular Pozăn. La un moment dat, în apropierea zonei unde se scăldau mai multe persoane, cei trei au lăsat bicicletele pe malul râului, urmând să se mai deplaseze pe jos încă aproximativ 50 de metri. Tatăl l-a lăsat pe fiul său de 12 ani,  în grija fratelui său, întrucât după ce a ajuns în zona unde se scăldau și-a dat seama că a uitat telefonul lângă bicicletă. După ce a ajuns în zona de scăldat Acatinca Iulian a traversat apa și de pe malul nordic a sărit în apa și nu a mai fost observat de nici o persoană preț de câteva minute.

La un moment dat în timp ce  un alt bărbat , din  Volovăț înota pe spate a atins cu laba piciorului ceva în apă dându-și seama că este vorba despre o persoană. Văzând acestea susnumitul s-a ridicat pentru a vedea despre ce este vorba, observând în apă corpul unui copil, care plutea cu fața în jos. Imediat l-a scos pe malul apei iar împreună cu tatăl și fratele acestuia i-au acordat primul ajutor până la sosirea echipajului de ambulanță.

La fața locului a intervenit un echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Suceava, care i-a aplicat manevre de resuscitare timp de 60 de minute, interval de timp în care acesta nu a prezentat niciun semn vital, diagnosticul prezumtiv fiind de ”stop cardio respirator ireversibil”, acesta nu prezenta urme de violență pe suprafața corpului.

Urmează a se efectua necropsia pentru stabilirea cauzei decesului.

Polițiștii au întocmit dosar penal privind infracțiunea de „ucidere din culpă”.