ACTUALITATE

Bărbat reținut de polițiști pentru „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul de la prelevarea de mostre biologice”

Bărbat reținut de polițiști pentru „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul de la prelevarea de mostre biologice”.

Ieri, la ora 22.15, o patrulă din cadrul Poliției orașului Frasin a oprit pentru control pe DN 17A din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 29 ani din comuna Păltinoasa.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 29 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital în prezenţa personalului medical, a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, bărbatul de 29 de ani fiind reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în CRAP al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.