Ponta la Suceava: Mi-aș fi dorit ca stânga să fie unită în toată țara în lupta cu PNL

„Incompetenţa şi corupţia politică ucid, dar nimeni nu răspunde”, a declarat liderul Pro România, Victor Ponta, într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri, la Suceava, alături de candidații acestui partid pentru președinția Consiliului Județean, Alexandru Harja Samsonescu, și Primăria Suceava, Florin Sinescu, precum și de liderul Pro România Suceava, Cătălin Nechifor.

El a spus că este mai puţin fericit acum, când vine la Suceava, pentru că, după ceea ce s-a întâmplat în primăvară în acest judeţ, nu au fost identificaţi încă responsabilii pentru ”vieţile pierdute în mod inutil” atunci.

„Suceava a trecut printr-un moment traumatizant în această primăvară, atunci când atâţia oameni şi-au pierdut viaţa, oameni a căror viaţă putea fi salvată, dar, din păcate, la Suceava, mai mult ca în altă parte, s-a dovedit că incompetenţa ucide, s-a dovedit că şi corupţia politică ucide, şi s-a dovedit că în România se poate întâmpla să ucidă incompetenţa şi corupţia şi să nu răspundă nimeni. De obicei veneam cu plăcere, pentru că sunt locuri în care am copilărit, locuri în care am mulţi prieteni, locuri în care cunosc mulţi oameni şi aş fi vrut ca la Suceava să nu se întâmple ceea ce s-a întâmplat în primăvară şi aş fi vrut ca la Suceava să existe responsabili pentru lucrurile inacceptabile şi inadmisibile şi pentru vieţile pierdute în mod inutil”, a spus Ponta.

Liderul Pro România a transmis că Suceava şi Bucovina trebuie să reconstruiască speranţa, iar pe viitor să se identifice responsabilii pentru ceea ce s-a întâmplat în primăvară.

„Mi-aş dori pentru Suceava, pentru Bucovina, să piardă cât mai puţin în acest an şi în anii care urmează şi să reconstruiască o speranţă pe care o câştigaseră în ultimii ani. La Suceava incompetenţa ucide, corupţia ucide şi încă nu răspunde nimeni. Este un mesaj pe care îl voi spune până când vom vedea cu toţii că s-au găsit responsabilii şi s-au găsit metode ca, pe viitor, ceea ce s-a întâmplat la Suceava să nu se mai întâmple”, a spus Ponta.

El a precizat că a sprijinit Suceava, ca persoană fizică, cu materiale care lipseau la acel moment.

„Eforturile individuale sunt lăudabile şi îi apreciez pe toţi cei care au sprijinit în acele momente grele Suceava, dar până la urmă avem un guvern şi plătim taxe şi impozite şi m-aş fi aşteptat, prin poziţiile pe care le-am luat, că acel guvern vine şi sprijină şi în acelaşi timp arată şi cine sunt responsabilii”, a mai afirmat Ponta.

Ponta a declarat că și-ar fi dorit o stângă politică unită în toată țara, dar că acum Pro România se bate cu PNL, iar PSD cu Pro România.

„Mi-aș fi dorit ca stânga să fie unită în toată țara în lupta cu PNL. Lucrul acesta nu a fost posibil, pentru că la PSD a rămas aceeași idee de pe vremea lui Dragnea și a Vioricăi Dăncilă că trebuie să ne luptăm cu Pro România. Nu contează că ne bate PNL, noi trebuie să ne luptăm cu Pro România. Cred că dacă vrem, la un moment dat, să contăm în politică și nu doar să criticăm, o să fie nevoie de această stângă unită și modernă. Să faci o stângă unită cu lucruri rele rămase din trecut? Nu! Asta nu o să o facem niciodată. Dar ca să ne luptăm împreună cred că este soluția cea mai bună. Azi când vorbim, Pro România se luptă cu PNL și PSD se luptă cu Pro România. Asta e realitatea și o regret, dar nu am cum să o schimb”, a spus Ponta.

El a mai spus că ultima lovitură a PSD este că parlamentarii PSD au introdus un proiect de lege prin care reprezentanții Pro România să fie scoși din secțiile de votare.

Victor Ponta a spus că își dorește ca alegătorii din județul Suceava să vadă în acest partid alternativa la PSD și PNL: „Mă bucur foarte mult că Alexandra este un exemplu a ceea ce înțelege Pro România prin politică de viitor. E suficient să puneți două fotografii, una cu domnul Flutur, ca să vedeți cum arată politica trecutului, și una cu Alexandra, cum va trebui să arate politica în viitor. Florin Sinescu chiar oferă această alternativă. Nu poate nimeni să spună că nu avem ce să facem, că rămânem tot cu același primar pentru că nu avem cu cine să votăm. Ba da. Avem un candidat serios și capabil pentru municipiu. Îmi doresc ca în Suceava oamenii să vadă în Pro România ceea ce de fapt am construit. O alternativă și pentru PSD și pentru PNL.”

sursa:vivafm.ro