Video/ Directorul Școlii Gimnaziale nr 1. Suceava, Gabriela Mihai despre începutul de an școlar: A fost o zi tristă

Început de an școlar cu distanțare, fără zâmbete și fără îmbrățișări.  Acesta este tabloul primei zile de an școlar 2020/2021. La o aruncătură de băț de  poarta  Școlii Generale nr 1 din Suceava stă  o polițistă  locală iar un  agent de pază al unei firme private de securitate și pază  era la intrarea principală.  Părinţii s-au înghesuit la porţile şcolilor, dezamăgiţi că nu sunt lăsaţi să îi conducă în claseAici vor învăța începând din data de 14 septembrie un număr de 999 elevi din care 490 în ciclul primar, 378 în ciclul gimnazial și 131 la grădiniță. La secretariatul unității de învățământ au fost înregistrate 30 de solicitări din partea părinților care au dorit ca fii sau fiicele lor să facă învățământ online. În discuția purtată, directorului școlii i se umezesc ochii. Încearcă să își ascundă tristețea în prima zi de NOU AN ȘCOLAR.

Copii, cadre didactice și părinți care nu au mai trecut printr-o asemenea situație  dar care încearcă să facă ca măsurile de limitare a răspândirii coronaviruslui să nu le șteargă prietenia, dragostea și respectul.

Directorul Școlii Gimnaziale nr 1 din Suceava, Gabriela Mihai susține că a fost  ,, o zi cu emoții ca fiecare început de NOU AN școlar, o zi cu reguli stricte pentru elevi, cadre didactice, personalul din unitatea de învățământ și  părinți,,.

,,O zi în care nu ne-am văzut chipurile în totalitate, nu am putut să ne zâmbim sau  poate doar cu ochii…Nu am putut să îmbrățișăm copii, nu au putut să se îmbrățișeze între ei. A fost pentru mine ca profesor și director de școală o ZI TRISTĂ pentru că nu am putut face toate aceste lucruri care înseamnă EDUCAȚIE în școala românească.  Inclusiv PUNTEA AFECTIVĂ care se creează între cadrul didactic și elev face parte din educație,,  susține directorul școlii.

Sute de elevi sunt înscriși la această unitate de învățământ. Conducerea Școlii Gimnaziale nr 1 din Suceava ca și  școlile și liceele din județ și țară au fost nevoite să se adapteze unuia dintre cele trei scenarii.

Cadrele didactice  vor face săptămâna aceasta volunariat pentru orele suplimentare dat fiind faptul că clasele V,VI și VII vor lucra pe grupe, jumătate fiind online și jumătate prin prezența fizică.