Ciolacu: PSD merge singur la alegerile parlamentare

PSD a decis, astăzi, în ședința Consiliului Politic Naţional a partidului, să nu facă alianțe electorale la alegerile parlamentare din acest an.

“Am luat hotărârea, fiind ultima zi în care pot fi înscrise acorduri de alianțe politice, ca PSD să meargă singur la aceste alegeri parlamentare. Foarte mult a contat că la alegerile locale nu am avut nicio alianță”, a declarat liderul social-democraților, Marcel Ciolacu.
El a precizat că a primit votul colegilor de partid doar pentru o alinață postelctorală cu Pro România pentru a creiona viitoarele majorități la consiliile județene și consiliile locale.
Decizia comunicată de Ciolacu era, într-un fel, așteptată, având în vedere ce lideri cu greutate în partid cum este cazul Gabrielei Firea, lui Vasile Dîncu sau Olguței Vasilescu au pledat pentru intrarea în alegerile parlamentare fără aliați, scrie HotNews.ro.
Anterior anunțului lui Ciolacu, premierul Ludovic Orban a declarat, la rândul său, că PNL va participa “pe propriile picioare” la alegerile parlamentare din 7 decembrie şi nu va face niciun fel de înţelegere guvernamentală cu social-democrații. Potrivit lui Orban, potenţialii parteneri ai PNL sunt USR PLUS şi cei din Partidul Popular European.