Inca 6 cadre didactice cu coronavirus. Colegiul Național ,,Mihai Eminescu,, din Suceava trece de mâine la învățământ online

Scenariu roșu la o unitate de învățământ din Suceava. Colegiul Național ,,Mihai Eminescu,, din Suceava trece de mâine la învățământul online după ce directorul,  directoare adjunctă și patru profesori au fost diagnosticați cu coronavirus. Directorul unității de învățământ, Renato Tronciu a trimis o adresa tuturor cadrelor didactice în care informa că incepând cu data de 16 septembrie, cursurile la toate ciclurile de învățământ se vr desfășura online, până la o dată ce va fi comunicată ulterior,cel puțin 14 zile.

 

Profesorii diriginti sunt rugați să comunice modul de desfășurar a programului elevilor. In urma confirmarii a sase cazuri de infectare cu coronavirus confirmate in randul angajatilor de la Colegiul National „Mihai Eminescu” Suceava, toate activitatile in aceasta scoala au fost oprite.

Potrivit nor surse, fostul inspector școlar Mircea Popescu care și-a dat demisia din funcție, a fost diagnosticat cu coronavirus însă înainte de a primi rezultatul, a avut o întâlnire cu directorii de liceeși există suspiciunea că acesta să fi transmis coronavorusul la directorii prezenți care la rândul lor au adus virusul în și licee.

Deocamdata au primit rezultate pozitive la testare directorul, directorul adjunct si alti patru angajati ai scolii. Parintii care si-au dus astazi copiii la cursuri au fost sunati si chemati de urgenta la scoala pentru a-i lua pe copii acasa. Cel mai probabil, cursurile se vor desfasura in perioada urmatoare exclusiv online, conform scenariului „rosu”.

”Am primit rezultatele analizelor eșalonat, de aceea nu știu exact câți angajați din școală sunt pozitivi. Eu sunt pozitivă și sunt acum în spital, cu mici simptome, dar nimic grav. Dacă avem mai mult de trei cazuri în liceu, automat vom trece în scenariul roșu. Cineva din Consiliul de Administrație va prelua conducerea și va organiza activitatea didactică în perioada următoare”, a declarat Gabriela Cazac, directorul adjunct al Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Suceava.