Profesorii şi elevii din Bucureşti, testaţi gratuit. Pot fi făcute 5.000 de teste pe zi!

Coronavirus în România. Toate cadrele didactice din Bucureşti vor fi testate printr-un program iniţiat de Primăria Capitalei.

Pentru a nu risca închiderea şcolilor, Gabriela Firea spune că au fost pregătite peste 24.000 de teste pentru profesori. Iar la cea mai mică suspiciune în cazul unui elev, acesta va fi şi el verificat.

Testele făcute elevilor și profesorilor sunt plătite de municipalitatea bucureșteană

Invit toate cadrele didactice și personalul auxiliar din unitățile de învățământ din ciclul preșcolar, primar, gimnazial și liceal din București să se înscrie în programul derulat de Primăria Capitalei, pentru a se testa, gratuit, cu aparate Real Time PCR! Aplicația unde se pot face înscrierile online este https://testamcovid.assmb.ro, pagina de Internet dedicată proiectului Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă”, a declarat Gabriela Firea.

Avem o capacitate de testare de 5.000 de teste Real Time PCR pe zi, iar în București, în școli private si de stat, sunt 24.000 de profesori. Pe tot parcursul verii ne-am pregătit, am achiziționat aparate de testare și ne-am asociat cu cât mai multe clinici de stat și private astfel încât testările și rezultatele să se realizeze într-un timp cât mai scurt”, a precizat primarul Capitalei.

Pentru a participa la teste, copiii și profesorii se pot înscrie on-line sau telefonic. Programările se fac de la o zi la alta.

Aplicația unde se pot face înscrierile online este https://testamcovid.assmb.ro