Fostul primar din Slatina, liberalul Ilie Gherman, încă un dosar penal la DNA pentru că a încasat din subvențiile APIA ale localnicilor

Fostul primar din Slatina, liberalul Ilie Gherman, încă un dosar penal la DNA. Liberalul este acuzat că a încasat din subvențiile APIA ale unor localnici. Potrivit unor surse, fostul edil și candidat din partea PNL pentru un nou mandat al comunei, are un nou dosar la procurorii anticorupție.

Fostul primar si-ar fi făcut procură pe numele unor localnici cărora de lua banii din subvenția dată de APIA pe terenuri.  Mai mult, după ce le ridica banii de la bancă, îi anunța că le-ar fi intrat subvențiile pe conturi și le mai lua încă de odată bani de la săteni. Sumele ridicate de  Ilie Gherman sunt uriașe.

Fostul primarul al comunei Slatina, Ilie Gherman (PNL), a fost trimis în judecată în luna noiembrie, de procurorii DNA Suceava pentru o fraudă de 570.000 de lei din fondurile pentru subvenții europene.

Procurorii DNA Suceava au dispus trimiterea în judecată a fostului primar al comunei Slatina, Ilie Gherman, pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la comiterea în formă continuată a infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Mai exact, în perioada 2010-2011, Ilie Gherman, în timp ce era primar al comunei Slatina, ar fi înființat patru societăți agricole pe hârtie, pe numele unor persoane care nu ar fi știut nimic despre acest demers. Concret, ar fi fost încheiate, în numele unor locuitori ai comunei, în majoritate persoane fără studii, mai multe contracte de societate, având ca scop declarat „participarea în comun a tuturor crescătorilor de animale din localitate la exploatarea în calitate de beneficiari a suprafețelor de pășune aflată în proprietatea privată a comunei Slatina”, fără ca membrii societăților să aibă cunoștință despre înființarea acestora. Ulterior, prin intermediul subordonaților din cadrul primăriei, Ilie Gherman ar fi întocmit în fals documentația necesară depunerii la APIA a dosarelor cererilor unice de plată pe suprafață pentru campaniile 2010-2011. Prin aceste demersuri, Gherman a intrat, pe nedrept, în posesia sumei de 570.045 lei.

În cauză, a fost dispusă instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

 

Distribuire articol