ACTUALITATE

Flutur și-a făcut un clip de campanie cu o unitate ATI cumpărată de Crucea Roșie. Organizația e revoltată: „Am cerut să fie șters”

Este disperare în tabăra liberală. Președintele CJ, Gheorghr Flutur își face clipuri de campanie chiar și în fața investițiilor care nu îi aparțin. Nu este o noutate în rândul liberalilor că Flutur se erijează ca el fiind autorul a tot ce se întâmplă investiție în județ fie și în mediul privat. Dacă în perioada de focar stătea pitit și ascuns, după ce perioada de focar a mai scăzut , Gherghe Flutur a apărut și a început din nou să calce pe tot ce înseamnă oameni și județ.

Gheorghe Flutur s-a reîntors, marți, în Spitalul Județean Suceava, acolo unde în martie a fost internat în condiții preferențiale, după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus. De data aceasta, el a participat la inaugurarea unei unități de Terapie Intensivă mobilă a spitalului, construită într-un TIR, amenajată din banii donați printr-o campanie inițiată de omul de afaceri Ștefan Mandachi şi Crucea Roșie.
Aflat în campanie electorală pentru un nou mandat la șefia CJ Suceava, Gheorghe Flutur s-a lăudat cu această secție pe pagina de Facebook a PNL.

Mai exact, unitatea ATI a fost promovată, pe 15 septembrie, într-un clip electoral de 6 minute, sponsorizat de PNL Suceava, scrie portalul local stirisuceava.net. Pe filmuleț scria clar: comandat de PNL.

stirisuceava.net

În videoclip, Flutur menționează sprijinul primit din partea Crucii Roșii și a lui Ștefan Mandachi, dar și eforturile Consiliului Județean, care a dotat și legat la utilități unitatea de ATI. Șeful Crucii Roșii: E un demers civic, nu are nicio componentă politică! Promovarea PNL a stârnit revolta directorului Crucii Roșii Suceava, Corneliu Dediu, cel care a fost și el prezent la eveniment.

Nu este în regulă! Nu facem politică și nu susținem niciun candidat. Acesta a fost un demers civic, al societății civile, și nu are nicio componentă politică”, a explicat Corneliu Dediu, potrivit stirisuceava.net. La câteva ore după această reacție, liberalii au șters clipul, dar el fusese deja salvat de publicația suceveană și urcat pe contul ei de YouTube.

Flutur: „Nu știu nimic” Libertatea l-a contactat pe Gheorghe Flutur pentru a comenta situația, iar acesta a replicat: ”Nu știu nimic, nu m-am ocupat eu de așa ceva”. Iar reprezentanții PNL Suceava au explicat scurt că ștergerea clipului ”a fost o eroare umană”.

La puțin timp însă, au urcat o altă versiune a filmulețului, schimbată și scurtată, adică de trei minute, nu de șase. Și au revenit cu un telefon către ziar, dar și cu o nouă explicație. PNL Suceava: Șeful Crucii Roșii ne-a cerut să ștergem clipul “Am avut o solicitare din partea directorului Crucii Roșii, acesta ne-a comunicat că nu vrea să apară pe pagina unui partid politic, așa că noi ne-am conformat și am șters”, a spus Alexandru Zaharescu, cel care se ocupă de pagina de Facebook a PNL Suceava.

Numai că surpriză: șeful Crucii Roșii apărea și în al doilea video, cel editat.

Flutur internat in rezerva Spitalului când Suceava era focar

Reprezentanții PNL s-au făcut că nu pricep despre ce este vorba, așa că au revenit la ipoteza inițială, cea a greșelii. „Nu înțeleg ce vreți să spuneți. A șters cineva din greșeală și apoi s-a repus. A fost o greșeală umană, v-am spus”, a spus Zaharescu. Șeful Crucii Roșii: Da, am cerut ștergerea clipului, nu dorim să fim asociați cu un partid.

Contactat de Libertatea, directorul Crucii Roșii Suceava, Corneliu Dediu, a recunoscut că a cerut PNL Suceava să șteargă clipul video electoral: „Da, așa a fost. Au apărut în presa suceveană anumite discuții că imaginea Crucii Roșii este percepută ca o asociere cu PNL, cu campania electorală. Și, atunci, explicit am spus că nu doresc să se asocieze numele Crucii Roșii cu un partid, pentru că noi suntem apolitici”.
Întrebat ce părere are că imaginea lui apare totuși și în al doilea clip de pe Facebook-ul PNL, Dediu a spus: „Asta nu mai știu, mie la prânz mi s-a zis că urmează să fie îndepărtat acest clip cu tot cu mesaj”. Iar între timp, liberalii au șters și al doilea filmuleț.

Cum a fost achiziționată Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă Devenit celebru după ce a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova, omul de afaceri Ştefan Mandachi a demarat în martie o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta cadrele medicale din Suceava. El a decis să vândă, simbolic, cu 10 euro, fiecare centimetru pătrat de autostradă, iar banii au mers la Crucea Roșie.

Contactat de Libertatea pentru a afla ce părere are despre faptul că investiția la care a contribuit este asociată cu un partid politic, Ștefan Mandachi a spus: „Dacă Unitatea Mobilă a fost pusă în funcțiune, eu sunt extraordinar de încântat. Este un succes al tututor oamenilor care au contribuit la campania de strângere de fonduri. În rest, nu comentez partea politică”.

sursa:libertatea.ro