ACTUALITATE

Orașul Siret a intrat în scenariul roșu. Planul de măsuri al CJSU. Totuși, permise adunările în spațiul public cu mască și distanțare

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a dispus astăzi mai multe măsuri în orașul Siret care a atins o rată de infectare cu SARS-CoV-2 ce depăşeşte 7 la mia de locuitori.

Este vorba despre focare dar şi transmitere intracomunitară.

La Spitalul de Psihiatrie din localitate, în prezent sunt 38 de cazuri de îmbolnăvire, dintre care 4 în rândul angajaţilor.

Ce activități au fost suspendate

Potrivit prefectului de Suceava, decizia a fost luată după ce incidența cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori este de 7,69, ceea ce înseamnă că există posibilitatea dezvoltării unui focar de coronavirus.

În urma unei analize atente, s-a constatat că această creștere alarmantă a îmbolnăvirilor are ca sursă Spitalul de Psihiatrie Siret, unde în acest moment există 38 de cazuri de COVID-19, din care 34 sunt pacienți și patru angajați.

Ca efect al acestei situații nefericite, restaurantele și barurile se închid pentru o perioadă nedeterminată, iar școlile vor funcționa în cadrul scenaruiului roșu, urmând cursurile online pentru următoarele două săptămâni, urmând ca situația să fie reevaluată ulterior.

Toate manifestările cu public în aer liber, se vor putea face doar cu mască și distanțare fizică.

La Liceul „Lațcu Vodă” și la școala „Petru Mușat” se va intra în scenariul „roșu”.

Dacă se constată o creștere față de rata actuală de 7,69 la mia de locuitori e posibil să fie luate măsuri suplimentare, a mai subliniat prefectul Alexandru Moldovan.