Pacienții cu coronavirus din Capitală și Bacău, trimiși și la Botoșani

Doi pacienţi infectaţi cu COVID-19, internaţi în secţii de terapie intensivă ale unor spitale din Bucureşti şi Bacău au fost transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani, ca urmare a suprasolicitării secţiilor respective, a declarat, astăzi, directorul DSP Botoşani, Monica Adăscăliţei.

Potrivit acesteia, judeţul Botoşani se află, în prezent, în zona verde, în privinţa contaminărilor cu SARS Cov-2, iar paturi la ATI sunt încă disponibile:

”În ultimele 72 de ore, s-au transferat la Spitalul Județean de Urgențe Botoșani două paciente. Una de la Bacău, în vârstă de 80 de ani, din Buhuși, și o pacientă de la Spitalul Militar București, în vârstă de 76 de ani. Ambele au fost transferate la Botoșani din lipsă de locuri la cele două spitale de la care au plecat. Dispunem de 6 locuri la ATI. Avem și 3 paturi pentru suspecți. În cazul în care numărul pacienților va crește și la Botoșani, numărul de locuri  pe Terapie Intensivă va crește. Județul Botoșani este în zona verde. În momentul de față, avem o rată de contaminare de 0,4 la sută, în ultimele 14 zile. ”

Distribuire articol