Trei dosare penale întocmite de polițiști pentru scandalagii din cătunul Vuliva, comuna Frătăuții Noi

Trei dosare penale întocmite de polițiști pentru scandalagii din cătunul Vuliva, comuna Frătăuții Noi. Polițiștii au efectuat cercetări sub aspectul săvârșirii a mai multor infracțiuni de „lovirea sau alte violențe”  și de „distrugere”. În urma probatoriului administrat în cauză sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți respectiv plângeri penale, declarații persoane vătămate, certificate medico-legale, declarații de martori, planșe foto, s-a procedat la reunirea celor trei cauze penale și extinderea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de „violare de domiciliu” și ”tulburarea ordinii și liniștii publice”.

Prin ordonanța din data de 7 octombrie a organelor de cercetare penală din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești s-a dispus continuarea urmăririi penale față de: Beghean Adrian, de 28 ani, din Rădăuți, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: „lovirea sau alte violențe”, persoană vătămată Pleșca Ștefan, constând în aceea că: în seara zilei de 30.09.2020, după ora 21.30, în timp ce se afla în drumul public din fața imobilului cu nr. 947, unde funcționează un gater a exercitat acte de violență asupra lui Pleșca Ștefan respectiv l-a lovit pe aceasta cu pumnul în zona capului,  în urma acestui act de violență victimei fiindu-i cauzate suferințe fizice, iar în urma completării probatoriului, s-a dispus prin ordonanța din data de 13.10.2020, extinderea urmăririi penale față de suspectul Beghean Adrian din mun. Rădăuți, pentru săvârșirea infracțiunii de „tulburarea liniștii și ordinii publice”, prevăzută de art.371 Cod Penal, constând în aceea că în seara zilei de 30.09.2020, după ora 21.30, în timp ce se afla împreună cu Litră Alexandru Iulian, Marcu Daniel și Ciuriuc Marcel, pe drumul comunal Vuliva, de pe raza comunei Frătăuții Noi, cătun Vuliva, a tulburat ordinea și liniștea publică prin lovirea lui Pleșca Ștefan cu o bâtă la nivelul capului, faptă săvârșită în prezenta unui număr mare de persoane care participau la un eveniment familial chiar la locuința lui Pleșca Ștefan.

Ieri, polițiștii au condus la sediul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești pe suspectul  Beghean Adrian, unde a fost audiat în calitate de suspect în prezența apărătorului ales iar după finalizarea audierilor, pentru acesta fost emisă ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca astăzi, acesta să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru ca procurorul de caz să dispună dacă se impune luarea unor măsuri preventive față de aceștia.

La nivelul Secției 4 Poliție Rurală a fost constituită escortă care a procedat la conducerea și depunerea persoanelor reținute la C.R.A.P.-I.P.J. Suceava.

În cauză vor fi continuate cercetările în vederea administrării de probatoriu pentru stabilirea activității infracționale desfășurate de celelalte persoane implicate în conflict și luarea măsurilor legale față de aceștia.