Noi măsuri adoptate de Comitetul local pentru situaţii de urgenţă al comunei Berchişeşti

Comitetul local pentru situaţii de urgenţă al comunei Berchişeşti a decis, în cadrul ședinței de sambata , emiterea unei noi hotărâri referitoare la stabilirea acțiunilor împotriva îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, precum și alte măsuri specifice, în conformitate cu prevederile cuprinse în Hotărârea 45 din data de 16 octombrie a.c. a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.
Astfel, s-au dispus numite măsuri suplimentare pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic generat de virusul SARS-CoV-2 la nivelul comunei noastre. Ţinând cont de contextul epidemiologic actual înregistrat la nivelul comunei Berchișești, de 2,17 la mia de locuitori, Comitetul local pentru situaţii de urgenţă Berchişeşti anunță populația următoarele:
1. Organizarea şi desfăşurarea activităţilor în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
2. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a se depăşi 30% a din capacitatea maximă a spaţiului, în intervalul orar 6.00-23.00. 3. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare este permisă fără a se depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în intervalul orar 6.00-23.00.
Vă reamintesc că, împreună cu toți consilierii locali, aparatul de lucru al Primăriei și toate celelalte autorități din comună, vă stăm permanent la dispoziție pentru a rezolva problemele dumneavoastră și a trece împreună cu bine și sănătate peste această perioadă dificilă, așa cum am reușit și în primăvară, în perioada stării de urgență.
Vă rog, de asemenea, să respectați toate recomandările autorităților în scop preventiv, printr-o igienă corespunzătoare și purtarea măștilor de protecție în spațiile publice închise.
Vă mai rog frumos să nu vă informați din alte surse în afara celor oficiale, în speță din partea reprezentanților Primăriei și a cadrelor medicale din comună.
Nu în ultimul rând, vă îndemn din nou la calm, toleranță și răbdare, deoarece situația nu este una îngrijorătoare, având în vedere că avem un număr de 7 cazuri confirmate la nivelul comunei, din 3.200 de locuitori.
Vă mulțumesc pentru înțelegere și suport! Să aveți un sfârșit de săptămână liniștit!
Primar comuna Berchișești, Zenovia Violeta ȚĂRAN