ACTUALITATE

Botez întrerupt la o pensiune din Vama. Cumătrii la două localuri din Șcheia oprite de polițiști și jandarmi

Botez întrerupt la o pensiune din Vama.60 de invitați trimiși acasă. Cumătrii la două localuri din Șcheia oprite de polițiști și jandarmi.  Sâmbătă,  efectuând activități de patrulare și monitorizare polițiștii Secției de Poliție Rurală Vama s-au autosesizat cu privire la organizarea și desfășurarea unui eveniment privat la o pensiune de pe raza satului Molid. Polițiștii au identificat în interiorul locației peste 60 de persoane, fiind încălcate dispozițiile legale și reglementările stabilite prin Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava. Evenimentul privat (un botez) a fost întrerupt de polițiști, iar persoanele au părăsit locația. Administratorul localului a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 55 din 2020 cu amendă în valoare de 10.000 lei.

30 de persoane chefuiau la o cumătrie în Șcheia

Tot ieri, în jurul orei 21.30 în timpul executării serviciului de patrulare pe raza comunei Şcheia, polițiștii SPR 2 Șcheia s-au sesizat cu privire la desfăşurarea unei petreceri (cumătrii)într-o locație situată pe str. Cascadei din loc. Şcheia.

La faţa locului s-au deplasat 3 echipaje de poliție ale SPR 9 Şcheia, fiind sprijinite de către un echipaj al Poliţiei Locale Scheia, un echipaj B.O.P. Suceava, un echipaj al poliţiei Locale Suceava şi un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Suceava, constatându-se că un localnic de 31 ani, a amplasat pe strada Cascadei din loc. Şcheia, un cort unde era organizată o cumătrie la care participau circa 30 de persoane fără a respecta normele de prevenire a răspândirii Covid 19.

Organizatorului petrecerii i s-a solicitat să oprească petrecerea şi să invite persoanele participante să părăsească locaţia, acestea conformându-se solicitărilor lucrătorilor de poliţie, după care numitul bărbatul de 31 de ani a fost sancţionat contraventional conform Lg. 55/2020 cu amendă în valoare de 2000 lei.

40 de invitați la o cumătrie în Șcheia

În seara aceleaşi zile, lucrătorii Secţiei de poliţie Șcheia au fost sesizaţi despre faptul că pe str. Aramei din loc. Şcheia este organizată o cumătrie la care participă mai multe persoane.

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje ale SPR 9 Şcheia, constatând faptul că un bărbat de 36 ani, localnic, a organizat o cumătrie, la eveniment participând 40 de persoane.

Organizatorului petrecerii i s-a solicitat să oprească petrecerea şi să invite persoanele participante să părăsească locaţia, acestea conformându-se solicitărilor lucrătorilor de poliţie, după care numitul Sbîrcea Ioan a fost sancţionat contraventional conform Lg. 55/2020 cu amendă în valoare de 2000 lei.