ACTUALITATE

Flutur alocă bani doar pentru orașele și municipiile conduse de primari PNL. Fălticeniul nu este pe lista

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur alocă bani doar  pentru orașele și municipiile conduse de primari PNL. Fălticeniul  care este condus de primar PSD nu este pe lista.

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur a considerat că edilii liberali merită să primească bani cu  ,,  titlul de ajutor pentru situații de extremă dificultate,,.

Șeful administrației județene care este și liderul liberalilor suceveni  a socotit că unele orașe și municipii care  au edilii aparținând partidului pe care îl conduce la nivel de judeș,  merită să primească bani pentru a se descurca în domeniul sănătății.  Nu și alți primari care aparțin altui partid și în mod special PSD. La Fălticeni unde  este primar PSD, noul spital  nu este  pe placul liderului liberal.  De altfel prin  județ se și spune că Flutur este un om care este răzbunător pe cei care nu i se supun și nu îi fac pe plac.

Ce spune Flutur după ce, chipurile a aflat ce s-a discutat în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava. Cert este că este o strategie foarte bine gândită din timp pentru a putea fi direcționați bani de la Consiliul  Județean. 

 ,, După ședința de azi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, ca urmare a solicitărilor primite, am decis să propun în ședința extraordinară de vineri a Consiliului Județean Suceava alocarea sumei de 3.000.000 lei cu titlul de ajutor pentru situații de extremă dificultate pentru municipiile Rădăuți, cu o implicare consistentă în această perioadă, noi le-am mai acordat sprijin, acum propun încă 1.000.000 lei, Vatra Dornei 500.000 lei și Câmpulung Moldovenesc 500.000 lei și pentru orașele Siret 500.000 lei și Gura Humorului 500.000 lei, în vederea asigurării de resurse financiare suplimentare pentru spitalele aflate sub autoritatea acestora, având în vedere creșterea numărului de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și propunerea înaintată Ministerului Sănătății de suplimentare a spitalelor/sectoarelor suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți COVID-19 în județul Suceava, avizată prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava nr. 49/22.10.2020.  In mare parte, am constituit aceste resurse ca urmare a anulării unor evenimente incluse în calendarul de acțiuni în această perioadă și din economiile rezultate în urma unor licitații,, arată Flutur.