CORONAVIRUSSĂNĂTATE

Botoșaniul în scenariu roșu: Purtarea măştii, obligatorii în toate spaţiile publice; restaurantele închise, iar şcolile funcţionează online

Autorităţile din judeţul Botoşani au instituit, joi, obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice din municipiul reşedinţă şi din comunele Adăşeni, Suharău şi Văculeşti, se arată într-un comunicat de presă transmis de Instituţia prefectului.

Potrivit sursei citate, măsura a fost adoptată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în contextul riscului de răspândire a infecţiei cu coronavirus, având în vedere că incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 este mai mare de 3/1.000.

De asemenea, toate unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor efectua cursurile online, pe o perioadă de 14 zile, începând de vineri, 30 octombrie.

Totodată, ‘activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/ sau alcoolice şi nealcoolice de tipul cafenelelor şi restaurantelor, în interiorul clădirilor, este interzisă’.

Au fost interzise, de asemenea, nunţile, botezurile sau mesele festive atât în spaţii deschise, cât şi închise, dar şi spectacolele instituţiilor de cultură, concertele, precum şi festivalurile publice sau private.

Nu sunt permise, de asemenea, nici activităţile operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.Măsurile sunt valabile pe o perioadă de 14 zile.