200 de posturi libere pentru medici rezidenți la spitalul “Gerota” din București. Ocuparea posturilor se face fără concurs

200 de medici rezidenți pot fi angajați fără concurs la spitalul “Gerota” din București, odată cu înființarea prin OUG a Compartimentului Suport COVID-19. Este nevoie de specialiști în ATI, Urgență, Pneumologie, Boli infecțioase, Epidemiologie și Radiologie.

200 de medici din specialitățile AȚI, Urgență, Pneumologie, Boli infecțioase, Epidemiologie și Radiologie, vor fi angajați la spitalul Gerota din București fără concurs, pentru Compartimentul Suport COVID -19, conform unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne

“Având în vedere adoptarea Ordonanței de Urgență nr. 186 / 2020 privind instituirea unor măsuri urgente pentru asigurarea necesarului de medici pe durata riscului epidemiologic generat de pandemia de COVID-19, la nivelul Spitalului de Urgență „Profesor Dr. Dimitrie Gerota” București, subordonat Direcției Medicale a Ministerului Afacerilor Interne, s-a înființat Compartimentul Suport COVID – 19, în cadrul UPU (la nivel de secție), prevăzut cu 200 posturi (medici specialiști / rezidenți), într-una din specialitățile: anestezie terapie intensivă (ATI), medicină de urgență, epidemiologie, radiologie – imagistică medicală, boli infecțioase, pneumologie, pe funcții de personal contractual.

Ocuparea posturilor se realizează fără concurs, pe o durată determinată (6 luni, cu posibilitatea de prelungire), de medici care au promovat examenul de specialitate și care nu au posturi asigurate, respectiv de către medici rezidenți anul IV-V.

Ulterior, medicii vor fi detașați prin Ordin al Secretarului de Stat, Șef al DSU, acolo unde vor fi identificate nevoi și vor contribui astfel la asigurarea asistenței medicale de specialitate pacienților COVID-19.

Medicii beneficiază la încadrare de sporul Unității de Primiri Urgențe, iar în cazul detașării, de  sporul conform specialității respective, de indemnizația de detașare (50% din salariul de încadrare) şi de diurna zilnică (2% din salariul de încadrare).

Înainte de încetarea angajării la Spitalul MAI,  medicii se vor putea transfera, fără concurs, pe posturi vacante în specialitatea respectivă, din sistemul sanitar public.”

Distribuire articol