Artista Dana Dăncilă, soțul și cei doi copii, vindecați de COVID-19

Interpreta de muzică populară, Dana Dăncilă, soțul și cei doi copii, vindecați de coronavirus.  Anunțul a fost făcut pe pagina de facebook de  artistă.  ,,Astăzi împlinim 11 ani de căsătorie și 3 săptămâni de când am fost infectați toți 4 cu noul virus,, susține îndrăgita solistă de folclor.

,,  Din fericire ne-am vindecat (testele sunt negative) și astăzi sărbătorim viața și sănătatea! Sigur vă veți întreba de unde am contactat acest virus? Din păcate Florin, prin natura profesiei sale, a fost foarte expus de la începutul pandemiei la acest virus. Cei care  mă cunosc știu că eram exagerată cu igiena, însă din “prietenie” l-am împărțit cu toții în casă.  Inițial soțul a fost răcit vreo 3-4 zile iar noi am crezut că este o răceală banală, însă în ziua când a debutat febra la mine și la băiețel (în jur de 38 °C), soțul meu nu mai avea gust și miros. În acel moment am decis să ne testăm, iar testele au ieșit pozitive. Ulterior,  am mers la spital pentru analize și din fericire niciunul dintre noi nu avea afecțiuni pulmonare, așadar am decis să ne tratăm acasă.  Copiii au avut forme foarte ușoare, o singură dată au făcut febră și tot atunci au avut și stare de somnolență. Mi s-a părut atipică unei viroze starea de slăbiciune accentuată, pe care am avut-o atât eu cât și Florin, în ciuda faptului că plămânii nu erau afectați, tensiunea arterială era normală și concentrația de oxigen bună…Inițial m-am speriat, dar am vorbit cu prieteni care s-au vindecat și toți mi-au spus că așa se manifestă… Această stare de letargie a durat 3-4 zile,, dezvăluie distinsa solistă a folclorului din Bucovina.

Dana Dăncilă susține că au  fost momente când credea  că nu va  mai putea cânta niciodată, deoarece respirația este esențială în canto.  ,,Am avut parte de sfaturile unui medic extraordinar, este vorba despre doamna doctor Ignătescu Mariana, care în toată această perioadă a urmărit evoluția virusului la copii și ne-a ajutat să depășim momentele dificile, cu cele mai bune recomandări. Mulțumim și personalului medical de la Spitalul Județean “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava!  Acolo este ca pe front, acești oameni lucrează până la epuizare și încearcă să încurajeze fiecare bolnav, împărtășind din experiența personală în ceea ce privește noul virus: “Noi l-am avut…nu se moare chiar așa ușor, când vedem bătrâni, care ies pe picioare din spital, vindecați, prindem curaj…foarte mulți oameni ajung prea târziu, când nu se mai poate face nimic…” Concluzia – Dacă aveți simptome vă îndemn să vă testați și să faceți analize urgent! Acest virus este imprevizibil, nu știi la ce să te aștepți, are tendința să accentueze afecțiunile deja existente ale organismului.  Dacă boala este tratată din timp, cred că oricine se poate vindeca,, mai arată artista.

sursa: foto facebook

Distribuire articol