Un preot fals din Suceava încerca să păcălească enoriaşi. Cerea bani pentru racla Sfintei Parascheva

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor trage un semnal de alarmă despre falşii preoţi care apelează la credincioşi pentru a strânge diverse sume de bani pentru Racla Cuvioasei Parascheva.

În comunicatul de presă publicat pe propriul site, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuților, explica faptul că lumea trebuie să fie prudenta când vine vorba de a dona bani. Exemplul dat de aceştia este a unui tânăr, fals preot,care strângea fonduri.

Falsul preot apela la credincioşi pentru a strânge bani pentru racla Sfintei Parascheva din Iași

Conform oficialilor BOR, falsul preot strângea bani pentru racla Sfintei Cuvioasa Paraschiva. Acesta poştă, pe reţelele de socializare, mesaje emoţionante prin care reuşea să îi atragă pe credincioşi. Ca postarea să fie şi mai reală, acesta se laudă ca Parohia pe care o păstoreşte a primit cadou un veșmânt care a fost purtat de Sfânta Paracheva. Preotul fals continua postarea prin care spunea că Maica Parascheva a început deja să plângă pentru ce se întâmpla în aceste zile iar acest lucru ar trebui să le dea de gândit tuturor credincioşilor.

„Doamne ajută, iubiţi credincioşi. Am deosebita bucurie de a vă anunţa că acum în pragul sărbătorii Sfintei Paracheva parohia noastră a primit în dar acest veşmânt care a fost purtat de Sfânta Cuvioasă Parascheva în 2012.

Vă rugăm din suflet să ne ajutaţi să achiziţionăm o raclă în care să le aşezăm. Măcar atât să facem pentru Maica Parascheva care săraca deja a început să plângă pentru ce se întâmplă. Detalii în privat. Vă rog să îmi lăsaţi pomelnicul dvs”, este mesajul postat în diferite grupuri de Facebook de Ionuţ Stoica Chiriţă.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor neagă calitatea de preot a lui Ionuț Stoica Chiriţă

Distribuire articol