ACTUALITATESOCIAL

Micii producători, protest în fața Guvernului împotriva închiderii piețelor: „Noi dacă nu ne vindem produsele, familiile noastre nu trăiesc!”

Mici producători din toată țară s-au adunat miercuri în față Guvernului, să protesteze împotriva ultimei măsurii a executivului de închidere a piețelor și târgurilor și mutarea agricultorilor în frig, în piețele volante.

Totodată, o delegație a fermierilor a fost chemată la discuții cu

Materialul video (mi61IKfxL9V) va fi disponibil in cateva momente.

Premierul Orban și Ministrul Agriculturii, Adrian Nechita Oros. Mesajul celor din piață a fost unul clar: „Vrem să muncim! Lăsați-ne!”

Oamenii care au participat la protest acuză Guvernul că măsura de închidere a pieței îi pune în imposibilitatea de a mai munci și de a mai oferi familiilor o sursă de trai:

„Se dorește distrugerea tradiția românești, se dorește distrugerea gustului românesc, se dorește creșterea importurilor. Sperăm să reușim să fim protejați, să fim auziți, să fim luați în seama.”, au spus aceștia la Antena3, într-o intervenție în direct din Piața Victoriei.

Agricultorii din Piața Victoriei: Suntem marginalizați, suntem neglijați, suntem invizibili

„Să ne lase să trăim. Muncim să trăim. Vrem o viață normală și un trăi decent. Să ne lase să ne vindem produsele, deoarece produsele noastre sunt perisabile iar după 3 zile se strică. Noi dacă nu ne vindem produsele, familiile noastre nu trăiesc pentru că nu au cu ce.

Nu avem un război cu hpermarketurile pentru că unii dintre noi chiar livrăm către hypermarketuri. Vrem să fim egali. Toată lumea să rămână deschisă. Toată lumea să supraviețuiască.”

Protestatarii scandează „Deschideţi pieţele!” şi „Vrem să muncim, nu să murim!” şi afişează pancarte inscripţionate cu mesajele: „Supermarketurile-n câştig, ţăranii evacuaţi în frig!”, „Vrem soluţii concrete, nu ţărani evacuaţi din pieţe!”, „Pieţele pentru producătorii români!”, „Susţineţi ţăranii! Sprijinul tău e sămânţa acţiunii noastre”, „Agricultura familială la scară mică – ţărănească”