ACTUALITATESOCIAL

Șase ani de închisoare pentru fostul profesor de sport Tipa Lazăr

Șase ani de închisoare pentru fostul profesor de sport Tipa Lazăr. Curtea de Apel Suceava a decis reducerea pedepsei de la nouă ani cât a decis Tribunalul Suceava la 6 ani de pușcărie.

Instanța a decis astăzi, în  baza art.421 pct.2 lit. a Cod procedură penală, admite apelul declarat de inculpatul împotriva sentinţei penale nr. 217 din 30.07.2020 a Tribunalului Suceava. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi în rejudecare: Reduce pedeapsa la care a fost condamnat inculpatul Tipa Lazăr, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, prev. de art. 199 alin. 1 C.pen. rap. la art. 195 C.pen., de la 9 (nouă) ani închisoare la 6 (şase) ani închisoare.

În data de 19 noiembrie 2018, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 despre faptul că Tipa Lazăr, de 60 de ani, din municipiul Suceava, provoacă scandal la domiciliu. În urma cercetărilor s-a stabilit că în incinta locuinţei  situată în municipiul Suceava, pe strada Mărăşeşti, au fost identificaţi Tipa Lazăr respectiv tatăl acestuia, Tipa Nicolai, de 82 de ani, din localitate. Tipa Lazăr a declarat că în urma unor divergenţe verbale şi-a agresat fizic tatăl, prin aceea că i-a aplicat lui Tipa Nicolai mai multe lovituri cu palma, fiindu-i provocate leziuni fizice. Batranul a fost transportat la Spitalul Judetean Suceava, fiind in prezent internat. Politistii au întocmit dosar penal privind infracţiunea de „violență în familie”.

Agresorul este multiplul campion naţional, medaliat balcanic şi internaţional Lazar Tipa, propus in acel an de Consiliul Local Suceava pentru oferirea titlului de Cetatean de onoare al orasului.

Tipa Lazăr, a fost multiplu campion naţional, medaliat balcanic şi internaţional, la campionatul mondial din Oslo-Norvegia, campionatul european din Oulu-Finlanda, la lupte greco-romane. În total, luptătorul sucevean a obţinut un total de 128 de medalii de aur, argint şi bronz, „dedicându-şi întreaga activitate sportului, în special elevilor dornici de performanţă”.

Tipa Lazăr s-a născut pe 15 septembrie 1958 în Todireşti, a urmat cursurile Liceului „Ştefan cel Mare” din Suceava, Institutului de Învăţământ Superior Suceava-Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi, Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, luându-şi doctoratul în manegament pedagogic şi sportiv la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport Chişinău și în 2018 era profesor la Colegiul Naţional Economic „Dimitrie Cantemir