ACTUALITATE

Daniel Tudorache, vizat într-un dosar DNA pe tema achiziției tabletelor pentru elevi .Percheziții în zeci de locații

Procurorii DNA fac zeci de percheziții într-un dosar penal care îl vizează pe fostul primar de la Sectorul 1, Daniel Tudorache.

Procurorii DNA fac la această oră zeci de percheziții într-un dosar penal care îl vizează pe fostul primar PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache. E vorba de peste 38 de percheziții în două dosare distincte. DNA a dat publicității un comunicat de presă cu detalii despre acțiune:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției, presupus săvârșite în cursul anului 2020 și anterior.

În cursul zilei de 19 noiembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 38 de locații situate pe raza municipiului București și județul Ilfov, din care două sunt entități aflate în subordinea unor primării de sector, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Direcției de Operațiuni Speciale și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, conform comunicatului DNA.