Orban despre recomandarea OMS privind redeschiderea școlilor: Prioritatea este stoparea răspândirii virusului

Premierul Ludovic Orban a declarat  la Suceava, că prioritatea Guvernului este reducerea numărului de infectări zilnice cu SARS-CoV-2, înainte de a se putea vorbi de o eventuală redeschidere a școlilor, așa cum a recomandat, recent, Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

“Deocamdată obiectivul nostru este să reducem numărul de infectări zilnice, să păzim sănătatea oamenilor, să avem grijă ca un număr cât mai mic de români să se îmbolnăvească, prin aplicarea fermă a tuturor măsurilor pe care le-am luat”, a afirmat Orban, la Suceava.

Întrebat dacă statul român ar putea contracta și alte companii, în afară de cea agreată de Comisia Europeană, pentru a cumpăra vaccin anti-COVID-19, premierul a afirmat că nu poate da acest raspuns atât timp cât strategia de vaccinare la nivel național este în curs de eleborare.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) susține  necesitatea de a menţine deschise şcolile în perioada pandemiei de coronavirus, fiind de părere că se poate evita carantina dacă sunt sporite măsurile de protecţie.

Distribuire articol