Incendiu în localitatea Volovăț. A fost panică în rândul localnicilor

Incendiu în localitatea Volovăț. A fost panică în rândul localnicilor. Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuțî, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Volovăț, au intervenit noaptea trecută,  cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Volovăț.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat o construcție anexă, corp comun, cu pericol de propagare la restul gospodăriei și la două locuințe aflate în imediata apropiere Incendiul a fost lichidat la ora 2:00. Au ars șura, grajdul și un garaj, corp comun, pe o suprafață de aproximativ 150 mp.

Au mai ars circa o tona de fân, șase metri cubi lemn de foc și altele. S-au degradat 40 mp din acoperișul unei bucătării de vară și un perete lateral al acestei construcții.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de instalația electrică de iluminat lăsată sub tensiune (un bec lăsat aprins în șură). Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit și bucătăria de vară ale proprietarului afectat, cât și cele două locuințe învecinate, cu bunurile aferente.