Localnică din Arbore, lovită de o mașină. Șoferul a sterpelit-o de la fața locului. L-au găsit polițiștii

Localnică din Arbore, lovită de o mașină. Șoferul a sterpelit-o de la fața locului. L-au găsit polițiștii. Ieri,  în jurul orei 13.40,  Tiperciuc Domnica, de 77 ani, din comuna Arbore, se deplasa în calitate de pieton pe un drum comunal din comuna iar când a ajuns în curba la dreapta denumită popular ”la Crăcană”, a intenționat să traverseze drumul, moment în care a fost lovită ușor de un autoturism marca Chevrolet de culoare roșie, ce avea direcția de deplasare către centrul com. Arbore. În urma impactului numita Tiperciuc Domnica a căzut pe asfalt suferind leziuni, iar conducătorul auto și-a continuat deplasarea părăsind locul accidentului.

La fața locului s-a prezentat un echipaj al ambulanței care a transportat-o pe Tiperciuc Domnica la Spitalul Mun. Rădăuți unde a fost diagnosticată cu ”contuzie șold drept”.

În urma investigațiilor efectuate pe raza comunei Arbore, în fața Școlii Primare Luca Arbore a fost identificat și oprit în trafic autoturismul marca Chevrolet Kalos de culoare roșie condus de Giosan Adrian, de 33 ani, din com. Arbore, care a afirmat verbal faptul că el a condus autoturismul susmenționat pe drumul comunal Arbore, a observat o persoană de sex feminin care încerca să traverseze strada însă nu a acroșat-o ci a frânat iar ea a căzut pentru că s-a speriat.

În continuare s-a procedat la examinarea criminalistică a autoturismului constatându-se faptul că plăcuța cu numărul de înmatriculare era prinsă cu două coliere din plastic. Conducătorul auto nu poate preciza în ce condiții a fost prinsă plăcuța cu acele coliere, ci doar că acest lucru l-a efectuat cu mai mult timp în urmă.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care i-a fost recoltată o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă” și ”părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.