Pădurar la Ocolul Silvic Dorna Candrenilor, căzut în pădure

Vineri, la  ora 10:19, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin SNUAU 112  că pe raza comunei Poiana Stampei, un bărbat a căzut în pădure și este inconștient

La fața locului nu se mai afla nimeni, victima fiind preluată de un echipaj S.M.U.R.D. care a transportat-o la Spitalul Municipal Vatra Dornei, stabilindu-se următorul diagnostic :

  • C.C. sever cu pierderea cunoștinței;
  • otoragie stânga;
  • hemoragie intra și extra cerebrală;
  • se transferă la U.P.U. Suceava – Secția Neurochirurgie.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că numitul Vamanu Florin, de 53 ani, din Poiana Stampei, este angajat în calitate de pădurar la Ocolul Silvic Dorna Candrenilor, Cantonul Silvic VI Muncel, iar în data de 20.11.2020 s-a deplasat pe raza cantonului, în zona denumită Roșia, pe un drum forestier, unde este amenajată o rampă primară de masă lemnoasă, autorizată.

În acel loc s-a deplasat și numitul Vreju Daniel, cu autoutilitara marca Renault echipată cu macara hidraulică tip Greifer, pentru a încărca material lemnos.

În jurul orelor 10:15, în timp ce Vreju Daniel se afla pe macaraua autoutilitarei și încărca bușteni, a observat că în apropierea sa era căzut Vamanu Florin, care între timp măsura materialul lemnos ce se încărca. Imediat a oprit macaraua și a mers la pădurarul Vamanu Florin, pe care l-a ridicat de pe lemne, acesta pierzându-și pe moment cunoștința. La scurt timp, Vamanu Florin și-a revenit, iar Vreju Daniel a sunat la 112, cerând ajutor.

Din discuția telefonică purtată cu numitul Vamanu Florin, rezultă că acesta nu-și amintește să fi fost lovit de ceva, alunecând pe lemnele cojite.

În cauză se va proceda la notificarea I.T.M. Suceava în vederea desemnării unui reprezentant pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

S-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de: „vătămare corporală din culpă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.