ACTUALITATESOCIAL

De la ce a izbucnit incendiul care a distrus atelierul auto și 4 autoturisme. Valoarea prejudiciului 250.000 lei

Ieri, la ora 01.35, Secția 11 Poliție Rurală Pojorâta a fost sesizată prin SNUAU 112 de producerea unui incendiu la un garaj aparținând unei locuințe vecine.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, respectiv în comuna Sadova, la locuința  lui Coca Areta, de 72 ani, localnică, unde au fost identificate două echipaje de Pompieri din cadrul I.S.U. Bucovina Suceava – Detașamentul Câmpulung Moldovenesc, care au procedat la localizarea și stingerea incendiului izbucnit asupra unei hale-atelier în care se aflau 4 autoturisme și care au ars în întregime.

Hala unde a izbucnit incendiul, este compusă din cadru metalic și panouri din pvc, iar în interior se aflau 4 autovehicule, după cum urmează: autoutilitara marca Toyota Hilux, de culoare verde, aparținând lui Bălan Alexandru, de 33 ani,  din comuna Sadova, autoturism marca Audi A4, aparținând lui Colarciuc Vasile, de 64 ani,  din comuna Sadova, autoturism marca Audi A4, neînmatriculat, adus din Germania pe platformă, aparținând lui Mihalcea Marian, din comuna Stulpicani și autoturism marca Audi A6 aparținând lui Buzdugan Virgil Stelian Petruț, din mun. Câmpulung Moldovenesc.

Cu ocazia cercetării la fața locului s-a stabilit faptul că, proprietara imobilului Coca Areta, printr-un acord verbal, i-a permis lui Grigorean Dumitru din comuna Pojorâta, să se folosească de hală pentru a executa lucrări de reparație a autovehiculelor, respectiv tinichigerie și vopsitorie, acesta din urmă desfășurându-și activitatea profesională fără autorizație.

Fiind întrebat Grigorean Dumitru cu privire la aceste aspecte, a declarat că în22.11.2020, în jurul orei 16.00, s-a deplasat la hală unde a verificat capota unui autoturism pe care a vopsit-o cu o zi în urmă, iar apoi a plecat spre domiciliu, fără însă a efectua lucrări la autovehicule și nu cunoaște de unde ar fi putut izbucni incendiul.

Conform procesului-verbal de intervenție a Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, s-a constatat că a ars generalizat interiorul atelierului și o magazie din lemn corp comun, pe o suprafață de aprox. 280 m.p., construite din perete tip sandwich pvc și structura metalică, acoperită cu tablă, cu pericol de propagare la anexele învecinate, iar sursa probabilă de aprindere a fost efectul termic al curentului electric, împrejurarea determinantă fiind cablul electric defect.

Incendiul nu s-a extins și la alte imobile vecine, imobilul în cauză nu era asigurat.

Nu au fost înregistrate victime omenești.

Nu există suspiciuni cu privire la cauza incendiului.

Valoarea prejudiciului cauzat este de circa 250.000 lei.