CORONAVIRUSSĂNĂTATE

DSP Suceava a descoperit cauzele care ar fi determinat infectările din județ. Ce le rămâne de făcut sucevenilor

În urma analizei efectuate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, în perioada martie – noiembrie 2020, referitoare la evaluarea mediului de risc privind infecția cu virusul SARS-COV-2, au rezultat următoarele date referitoare la cauzele care au determinat infectările de la nivel județean, după cum urmează:

 1. Evenimente sociale/petreceri private
 2. Familie
 3. Locul de muncă
 4. Cerc de prieteni
 5. Deplasările în concedii
 6. Transportul în comun
 7. Baruri/terase
 8. Piețe
 9. Spații comerciale/supermarket-uri
 10. Centre rezidențiale
 11. Săli de fitness/club sportiv
 12. Revenirea în țară din zone de risc
 13. Biserici/lacașe de cult
 14. Spitale/cabinete medicale/stomatologice

 

Evoluția cazurilor în județul Suceava din luna martie și până în prezent a fost direct influențată, pe lângă mediul de risc, și de gradul de conștientizare al populației privind respectarea măsurilor impuse de autoritățile centrale și județene.

La nivelul județului Suceava au fost realizate campanii de informare publică în toată această perioadă, activitate ce se va desfășura și în continuare.

Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică apreciază că mediile de risc identificate pot fi diminuate prin campanii susținute de conștientizare a populației pentru respectarea măsurilor impuse de autorități.  DSP nu a dispus însă și ce ar trebui făcut pentru ca aceste infectări să nu se răspândească. Vine însă reprezentantul Guvernului în terioriu. Ce zice liberalul Moldovan:

        Având în vedere datele prezentate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Suceava și de evoluția cazurilor de COVID-19, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan face un apel către cetățenii județului Suceava la respectarea regulilor, la evitarea zonelor aglomerate și a deplasărilor inutile.  Igienizarea/ dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală sunt măsuri necesare pentru a proteja sănătatea tuturor. Purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!