ACTUALITATESOCIAL

Ministrul Marcel Vela, detalii după ce trei adolescenți au turnat acetonă pe un cățel și i-au dat foc

Ministrul Administrației și Internelor, Marcel Vela a anunțat duminică seară, că, câinele care a fost incendiat la Buzău a fost salvat, iar acum este se află pe  mâini bune.
Vela a arătat că  a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănire sau schingiuire a animalelor.
,,Pentru cei care nu cunosc povestea, vă spun că a fost victima inconștienței și teribilismului a trei adolescenți din comuna Mărgineni. Aceștia au turnat acetonă pe cățel și i-au dat foc, iar pentru a-și prezenta “bravura” au postat filmulețul pe o rețea de socializare. În urma apariției imaginilor pe internet, polițiștii din cadrul IPJ Buzău s-au autosesizat și i-au indentificat pe tinerii agresori. Din fericire, cățelul a fost găsit astăzi la domiciliul autorilor. Polițiștii l-au ridicat și predat asociației pentru protecția animalelor Kola Kariola, care va avea grijă de el. Cu toții trebuie să fim atenți și să protejăm viața și aceste suflete nevinovate! De asemenea, pentru a clarifica toate aspectele, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănire sau schingiuire a animalelor. Întotdeauna voi fi ferm cu cei care pun în pericol sănătatea acestor suflete dând dovadă de asemenea cruzimi. Cruzimile asupra animalelor comise de către tineri au consecințe extrem de grave în comportamentul lor de mai târziu și se pot transforma în infracțiuni cu violență împotriva oamenilor. Și nu mă refer doar la cazul prezentat aici. Nu voi tolera sub nicio formă abuzurile și violențele îndreptate asupra necuvântătoarelor, motiv pentru care am propus și s-a adoptat în Guvernul României înființarea Poliției Animalelor în cadrul Ministerului Afacerilor Interne,, arată ministrul într-o postare pe facebook.