Val de falimente provocate de pandemia COVID-19! Studiu: Peste jumătate din IMM-uri vor rămâne fără bani în maxim 2 luni

Mai bine de jumătate dintre IMM-urile din România mai au bani doar pentru o luna, poate două. Asta arată un studiu realizat de o companie de cercetare, în luna Noiembrie. Potrivit cifrelor, la începutul anul următor, vom avea de a face cu o explozie a numărului falimentelor.

Cercetarea a fost realizată chiar în luna Noiembrie, pe un eșantion de 300 de manageri de companii.

Se pare că luna Noiembrie a adus o accentuare a blocajului financiar pentru o mare parte dintre companiile românești, asta pentru că vânzările au scăzut, implicit și comenzile.”Luna noiembrie a adus, din păcate, o accentuare a problemelor din economia românească, pe fondul dificultăţilor generate de pandemie. Scăderea vânzărilor, accentuarea blocajului financiar şi, în general, contracţia la nivel de business şi consum, au influenţat în mod semnificativ finanţele companiilor, mai ales a celor mici şi mijlocii”, arată concluziile noului barometru Sierra Quadrant, parte a programului de monitorizare a stării economiei dezvoltat de compania de administrare a afacerilor,potrivit antena3.ro.

 

Distribuire articol