ACTUALITATE

Bărbat, surprins de o stivă de lemne. Lucra la un gater din Poiana Stampei

Bărbat, surprins de o stivă de lemne. Lucra la un gater din Poiana Stampei. Sambata, Poliția Municipiului Vatra –Dornei a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 că  Ivan Ionel, de 40 de ani, din comuna Poiana Stampei, în timp ce desfășura activități la societatea de debitat material lemnos S.C. Madras S.R.L. a fost surprins de o stivă de lemne care a căzut peste el.

Ivan Ionel este angajat ca muncitor necalificat încărcător descărcător la S.C. Madras S.R.L, punctul de lucru din comuna Poiana Stampei din data de 07.05.2019.

Ieri,  acesta lucra în curtea punctului de lucru al societății din comuna Poiana Stampei, pe un utilaj încărcător frontal, marca Volvo, secționa și transporta lemn cu utilajul pentru instalațiile de debitat material lemnos. În jurul orelor  08.30, Ivan Cornel  împreună cu ceilalți muncitori care lucrau în curtea punctului de lucru l-au auzit pe Ivan Ionel strigând și la-u găsit căzut lângă utilaj, având piciorul drept într-o poziție nefirească și a sesizat imediat evenimentul prin SNUAU 112.

Datorită stării de șoc, victima nu le-a putut spune acestora ce s-a întâmplat, însă la ulterior a declarat verbal că în timp ce secționa buștenii ridicați de el pe lamele încărcătorului, unul dintre aceștia s-a rostogolit și i-a prins piciorul drept, s-a eliberat singur după care s-a așezat pe sol lângă utilaj. Acesta a fost transportat la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-a stabilit următorul diagnostic: fractură deschisă ambele oase gambă dreaptă, traumatism membru inferior dreapta, declarativ strivire accidentală între două corpuri dure bușteni.

Urmează să fie informat I.T.M. Suceava în vederea desemnării unui reprezentant pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „neluarea  măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „nerespectarea  măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.