ACTUALITATESOCIAL

Saivan cu tot cu animale, ars în miez de noapte. Cineva i-a dat foc iar oamenii legii incerca sa gaseasca faptasul

Saivan cu tot cu animale, ars în miez de noapte. Astazi, orele 00:31, lucrătorii Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini au fost sesizaţi  prin S.N.U.A.U. 112 de către Cuciorva Ioan, din comuna  Baia despre faptul că un saivan a luat foc mai la vale de școală.

În data de 29.11.2020, în jurul orelor 00:00, Cuciorvă Ioan, din com. Baia, a ieșit afară pentru a fuma o țigară când la un moment dat a observat că saivanul ce-i aparține numitului Rădășanu Romică-Costică a luat foc,iar  înăuntru fiind o cabalină și 6 ovine.

La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri din cadrul I.S.U. Bucovina – Detașamentul de Pompieri Fălticeni, un echipaj de pompieri voluntari din com. Baia și trei echipaje de pompieri voluntari din com. Cornu Luncii, care au lichidat incendiul, stabilind ca și cauză posibilă „folosirea intenționată a unui chibrit pentru a genera incendiu”.

În urma incendiului, a ars un adăpost de animale pe o suprafață de 450 m pătrați,un depozit de furaje pe o suprafață de 150 m pătrați cca 125.000 kg furaje, o cabalină, 6 ovine, valoarea pagubelor produse fiind de aproximativ 80.000 lei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere prin incendiere”.