ACTUALITATESOCIAL

Șofer băut, dat în vileag de pantof. A încercat să îi păcălească pe polițiști dar nu i-a mers

Șofer băut, dat în vileag de pantof. A încercat să îi păcălească pe polițiști dar nu i-a mers. Noaptea trecută, laora 01.05, echipajul din cadrul Poliției Rădăuți care acționa pe linia identificării persoanelor care nu respectă prevederile Legii nr. 55/2020 pe raza municipiului Rădăuți a oprit pe strada Mihai Viteazul, autoturismul marca BMW, în care se aflau mai multe persoane.

În momentul în care polițiștii au ajuns la geamul șoferului pentru a-l legitima, pe scaunul șoferului nu se afla nicio persoană, dar în zona podului pedalier au identificat un pantof.

Pe scaunul pasagerului din dreapta față se afla H.D.  de 26 de ani din Rădăuți iar pe bancheta spate se aflau C.M.  de 33 de ani din  Rădăuți, G.G, de 23 de ani din  Rădăuți, S.D.  de 33 de ani din Rădăuți și I.D., de 23 ani,

S.D. avea pantoful lipsă iar oamenii legii l-au testat cu aparatul alcooltest și surpriză, rezultatul fiind 0,71 mg/l alcool pur în sânge, după care i s-au recoltat de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cele cinci persoane nu aveau asupra lor declarații pe proprie răspundere sau adeverință de angajat care să le justifice prezența pe drumul public la această oră.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.